Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace bez připojení k Internetu  (Přečteno 2953 krát)

Cooker

• Návštěvník
Instalace bez připojení k Internetu
« kdy: 12 Června 2007, 08:28:50 »
Ahoj. Jsem úplný začátečník a chtěl bych nainstalovat UBUNTU 6.06.1 Alternate i386 na starý notebook Gericom 1100P. Problém je v tom, že nemám možnost připojit tento k internetu a nevím, zda není potřeba po instalaci stahovat nějaké větší baliky dat (aktualizace nebo nějaké další doplňkové balíčky).

Proto bych se tedy rád zeptal, zda mohu instalovat i bez připojeni na net s vyhlídkou, že bude vše funkční???!!!

P.S. Snažil jsem se odpověď najít ve fóru, ale nezdařilo se - pokud jsem hledal špatně, tak se omlouvám a děkuji za odpověď!

Pavelp

• Host
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2007, 08:41:18 »
Ne.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2007, 08:48:23 »
Ano
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Quimby

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2007, 09:08:09 »
Mam dojem ze se musi stahovat jazykove balicky - tedy cestina. Jinak jenom aktualiace, ktere vsak asi nutne nepotrebujes.. Tak si stahni jazykove balicky nekde z internetu, dej si je na cd (nebo flashku) a po nainstalovani je pak doinstaluj z toho cd.

truhlik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 12 Června 2007, 09:10:09 »
Problem bych spise videl v tom ze ti po instalaci budou chybet hlavne kodeky a fonty. Jinak je system uplne funkcni ale stejne jako na windows potrebujes kodeky tak i zde.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 12 Června 2007, 09:19:54 »
Instalace samotného systému internet nepotřebuje (Ubuntu 6.06 určitě ne)

Trochu potíž bude v instalaci programů, protože stahovat jednotlivé balíčky je opravdu sebevražda...  Dá se to řešit tak, že vám někdo ty balíčky stáhne a vypálí...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Cooker

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Června 2007, 09:29:40 »
Ještě tedy jeden blbý dotaz. Kde mohu stáhnout ty samostatné balíčky??? Abych to vysvětlil - internet mám (docela rychlý a neomezený), jen ten stary notebook je tak nějak bez siťové karty.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #7 kdy: 12 Června 2007, 11:07:07 »
http://packages.ubuntu.com
Potíž je v tom, že se musí stahovat i závislosti (To jsou balíčky, které jsou tam zapsány jako dependencies)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Pavelp

• Host
« Odpověď #8 kdy: 12 Června 2007, 11:41:02 »
Muzete nekdo srozumitelne popsat jak stahnout samostatne potrebne balicky se zavislostmi a jak delat aktualizace systemu?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #9 kdy: 12 Června 2007, 11:50:12 »
1. mít připojení k netu třeba u kamaráda/v práci na jakémkoliv PC
2. na http://packages.ubuntu.com/ stáhnout potřebné balíčky i se závislostmi
3. vypálit na CD/DVD
4. přidat toto CD/DVD do zdrojů v Ubuntu
5. přidávat aplikace

Taky jsem to takhle loni dělal, když jsem měl připojení T-Mobile 4G jen ve widlích - tam jsem to stahoval a po rebootu do Ubuntu (tehdy 6.10) jsem přidával potřebné aplikace. Jasně, že je to "pakárna", ale pokud člověk nemá možnost připojení, je to další cesta...
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Pavelp

• Host
« Odpověď #10 kdy: 12 Června 2007, 14:46:35 »
Citace: marp
1. mít připojení k netu třeba u kamaráda/v práci na jakémkoliv PC
2. na http://packages.ubuntu.com/ stáhnout potřebné balíčky i se závislostmi
3. vypálit na CD/DVD
4. přidat toto CD/DVD do zdrojů v Ubuntu
5. aktualizovat a přidávat aplikace

Taky jsem to takhle loni dělal, když jsem měl připojení T-Mobile 4G jen ve widlích - tam jsem to stahoval a po rebootu do Ubuntu (tehdy 6.10) jsem přidával aplikace i aktualizoval. Jasně, že je to "pakárna", ale pokud člověk nemá možnost připojení, je to další cesta...
Je to pakarna, nebo cesta?

Jak zjsitim ty zavislosti? Jak ma vypadat struktura toho CD?
Opakuju otazku: Jak delat aktualizace systemu?

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #11 kdy: 12 Června 2007, 15:19:37 »
Je to sice pakárna, ale současně i cesta ;) ...dělal jsem to tak a vím o čem mluvím. Aplikace a závislosti s určitým balíčkem jsem řešil tak, že jsem si postahoval .deb balíčky konkrétních aplikací a normálně instaloval. U balíčku, který mi vypsal závislosti jsem si tyto opsal/zkopíroval do texťáku a pak jsem tyto dodatečné balíčky postahoval a uložil na flash disk nebo vypálil na CD. V ubuntu jsem je přetáhl do domovského adresáře nebo přidal CD do zdrojů a znovu zkusil instalovat ten který .deb balíček, v cca 15% to chtělo další závislosti (ty jsem zase postahoval), jinak se aplikace normálně nainstalovala.

Až poté jsem zjistil, že u konkrétního .deb balíčku z http://packages.ubuntu.com/ jsou závislosti vypsány a je rychlejší je postahovat rovnou.

No, struktura CD - nevím, jak to myslíš, normálně jsem udělal v Neru datové CD a všechno to tam naházel... Systém si to probral ;)

Samostatné aktualizace jsem nedělal - to ani nejde... Jen jsem sledoval novější verze aplikací - ve svém příspěvku jsem se špatně vyjádřil, omlouvám se - bezpečnostní a důležité aktualizace systému jsem nedělal. Ale i přesto vše běhalo bez problémů...
Marek *Marp* Pszczolka

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.