Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gui na serveru  (Přečteno 2121 krát)

mirekkk

• Návštěvník
gui na serveru
« kdy: 11 Června 2007, 13:04:24 »
Ahoj všem. Chci používat Lampa na svém počítači na tvorbu stránek a snažím se proto rozchodit x server, ale s mizivými výsledky.
Mohl by mi někdo poradit? Na foru jsem nic nenašel a předpokládám, že to zase až taková složitá věc nebude :-)
Díky za pomoc

mirekkk

• Návštěvník
gui na serveru
« Odpověď #1 kdy: 12 Června 2007, 11:42:43 »
Tak jsem se porozhlídl, nějak mi unikla diskuze kousek přede mnou. Zde je http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=10624
Problém je, že jakmile nainstaluji kubuntu, dá mi to ošklivou hlášku a odmítne se to spustit. Což se mi stávalo i při jiných způsobech instalace.
Dá se nějak jednoduše spustit na normálním Ubuntu Lamp? Chtěl bych si dělat stránky offline a při klasické instalaci Lampu na jiných distribucích jsem vždy pohořel. Ubuntu server mě nadchnul, že vše okamžitě běželo, jenže bez grafiky se špatně dělá na designu. :-)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
gui na serveru
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2007, 12:12:21 »
Nejsem si jistý, co chcete
Chcete mít možnost na desktopu testovat PHP stránky? Nebo ten počítač poběží jako "ostrý server" na který bude mít přístup každý?
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

mirekkk

• Návštěvník
gui na serveru
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2007, 12:17:56 »
Chci si to dát na noťas a cestou do práce a z ní pracovat na stránkách :-) Tedy mít prostředí jako na sereveru na noťasu a po příjezdu to nahrát jen na hosting.

mirekkk

• Návštěvník
gui na serveru
« Odpověď #4 kdy: 13 Června 2007, 15:42:27 »
Nakonec jsem to vyřešil sám. Měl jsem strach z jiných distribucí kde jsem se neúspěšně pokoušel Lampa instalovat a nadchlo mě to, že server běžel na odkliknutí, tak jsem věřil, že něco tak triviálního jako(doinstalovat) gui zvládnu bez problémů.
Po té, co se mi při mých pokusech písmo změnilo na japonštinu jsem vše odinstaloval a znovu nainstaloval desktop(ubuntu) a podle manuálu který jsem našel tady na těch stránkách jsem to během chvilky rozchodil.
Jestli tedy někdo chcete dělat to co já(zase mi to nepřijde jako taková šílenost), tak doporučuju ubuntu desktop + doinstalovat lampa podle návodu zde.
Maximální spokojenost, objevila se sice jedna na první pohled velmi ošklivá chybová hláška při konfiguraci mysql, ale vše kupodivu běhá jak má k mé plné spokojenosti.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.