Ahojte...
potreboval by som poradit ohladne konfiguracie fireholu (firewall). Ten som mal nainstalovany a nastaveny podla tu-niekde-sa-nachadzajuceho navodu ako spojazdnit Ubuntu edgy eft po instalacii. Na fawna som presiel klasickym updatom priamo z instalatora balickov.
Vsetko prebehlo v poriadku, vsetko aj bezi vporiadku, az na to, ze po kazdom spusteni systemu mi nejde net.
Pri tom network manager hlasi ze som pripojeny na 100mbit linku a ze frcim fpohode, ale akonahle zapnem firefoxa, gaim ci thunderbird, akoby som nebol vobec pripojeny.
Problem sa odstrani az vtedy, ked zadam do konzoli sudo firehol stop
(cim teda vypnem firehol), a potom ked dam sudo firehol start
tak to vypisuje asi 3 sekundy pllllllno stranok s chybami (celkom ich je 62!!!) a na konci vypise toto: Stopped: Couldn't activate new firewall.
FireHOL: Restoring old firewall: OK
V kazdom pripade, po stopnuti a zapnuti (alebo aj bez zapnutia) uz internet frci ako ma... Pozeral som nastavenia fireholu, ostali povodne (tym som chcel povedat ze pri edgym mi net frcal bez problemov), nic sa nezmenilo. Reinstalaciu fireholu som neskusal.
Vsetky rady su vitane.
PS: Ak nahodou podobna tema uz niekde je, prosim adminov, moderatorov a inych veducich nadriadenych o odpustenie, nemam totiz cas hladat medzi tym milionom inych tem tykajucich sa problemu firewall ci firehol podobny problem ako mam ja. (tym som chcel tiez povedat ze som to skusil, ale vyhodilo mi strasne vela inych tem, ktore na prvych dvoch strankach isto neriesili moj problem...)