Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu, Rozdělení Disku...  (Přečteno 2090 krát)

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
Instalace Ubuntu, Rozdělení Disku...
« kdy: 02 Července 2007, 12:42:56 »
Ahoj, mám takovej problémek. Mám Laptop Acer Aspire 5101 a mám tam disk 120 GB. Mám jen jednu partition s originálním Win XP pro. Rád bych k tomu přidal i ubuntu. Ale mám problém, když v instalaci ubuntu při rozdělovaí nastavím, kolik místa chci ukrást ze stávající partition pro novou partition tak se to nezdaří...Rozhodl jsem se tedy ve Win pomocí Partition Magic 8 vytvořit novou partition, nastavil jsem změnu velikosti a chtělo to restart, po restartu to začne dělat jako, že to ověřuje před rozdělením ale potom to napíše error 1529 a batch file mismatch nebo co. No tak jsem pročítal různý zahraniční fora a prý měl pomoct chkdsk /f udělal jsem a prověřilo to ale žádná chyba...zkusil jsem tedy znova měnit velikost ale nešlo to...projel jsem to scandiskem a stejně pořád chyba 1529. Rozhodl jsem se defragmentovat disk po úspěšné defragmentaci, opět chyba 1529....už jsem zoufalej... rád bych si Ubuntu dal jako primární systém a nechal si Win v Dual bootu na hry ale zakázal bych jim internet...ten by šel jen pod Ubuntu...ale bohužel nedaří se mi to rozdělit...nevíte někdo co stím ? Děkuji za odpovědi, už jsem opravdu zoufalej...
Acer Aspire 5101ANWLMi

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 02 Července 2007, 12:49:23 »
s Partition Magickem mám jen velmi špatné zkušenosti ... zkusil bych projet defragmentaci scandisk a pak např. pomocí live cd Ubuntu ručně rozdělil disk pomocí Gparted ... najdeteho v Systém → Správa.

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Července 2007, 13:24:25 »
no tak se mi to asi v gparted podarilo rozdelit ale problem je ze pri instalaci to umoznuje jen pouzit cely disk :( a rucne nevim jak to nastavit jestli by ste mi mohl nekdo poradit jak pri rucnim delenim nastavit spravne ty oddily jako home atd. nevyznam se v tom :( dekuju
Acer Aspire 5101ANWLMi

Skeletonix

• Host
« Odpověď #3 kdy: 02 Července 2007, 14:23:37 »
když jste to rozdělil v gparted tak tam vytvořte nový oddíl ... na ten volný prostor. Pak by vám to mělo nabídnout instalaci do prázdného oddílu

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 02 Července 2007, 14:53:20 »
Podivejte se zde.. snad se Vam to bude hodit
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=10430

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 02 Července 2007, 15:39:00 »
díky všem za pomoc už jsem to zvládnul :) jinak sem naprosto hotovej všechno se instaluje samo vidím, že linux je prostě už klasa. Čekal jsem problémy a všechno fičí a instaluje se :) dokonce jsem rozjel i alt+shift no super prostě krása :)

EDIT: Mohu se ještě zeptat taková maličkost... Mám takový rozmazaný to písmo ve Widlých se nastavovalo něco na to aby na LCD bylo písmo lépe čitelné má linux něco podobného ?
Acer Aspire 5101ANWLMi

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.