Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Balíčkovací systém-závislosti  (Přečteno 1756 krát)

gb

• Aktivní člen
  • *
Balíčkovací systém-závislosti
« kdy: 07 Července 2007, 22:57:38 »
Mohl by mi prosím někdo nastínit jak to funguje. Chápu, že existuje nějaký katalog aplikací, který je čerpán dle nastavených zdrojů.
1. Zajímalo by mě kde a jak jsou nastaveny závislosti
2. Existuje volba jen stažení aplikace bez instalace. Mohu pak nějak manuálně instalovat?
3. Co se vlastně většinu děje při instalaci, zhruba?
4. Je rozdíl když instaluji pomocí synapticu a spol, nebo dle návodu na webu aplikace?

Proč všechny ty dotazy.
Snažím se rozchodit vše, co potřebuji k životu a vzhledem k tomu, že se zabývám programováním serverových aplikací v Jávě, nainstaloval jsem si Java JDK 6 a následně takový věci jajko je tomcat, Jboss a nyní glassfish. Problém jsem měl s posledně jmenovaným, který je repozitory, ale v závislosti na instalaci jávy 5, což se mi vzhledem k instalvoané 6.ce už instalovat nechtělo a tak jsem ho naistaloval růčo dle návodu.

Děkuji za info

GB

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 07 Července 2007, 23:17:17 »
1. Informace o závislostech obsahuje každý balíček.
2. Ano. Ano.
4. To záleží co myslíte tím návodem na webu aplikace. Pomocí synapticu se instaluje z repozitářů Ubuntu - každý program zde má balík vytvořený speciálně pro Ubuntu, který má někdo na starosti.

gb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 08 Července 2007, 01:00:50 »
Citace: vojtech.t
1. Informace o závislostech obsahuje každý balíček.
2. Ano. Ano.
4. To záleží co myslíte tím návodem na webu aplikace. Pomocí synapticu se instaluje z repozitářů Ubuntu - každý program zde má balík vytvořený speciálně pro Ubuntu, který má někdo na starosti.
ad2) třeba i změnit závislost, nebo neinstalovat balík ze závislosti?
ad4) tzn. jde o speciální instalaci, která oproti obecné bude mít něco navic, přidanou hodnotu speciálně určenou pro ubuntu?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 08 Července 2007, 07:30:53 »
2. Pokud použijete funkci pouze stáhnout, tak by se vám měly stáhnout všechny balíky včetně závislostí

4. Něco navíc bych ani neřekl, spíš je to optimalizované pro specifika dané distribuce.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.