Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Disketa - špatné odpojování  (Přečteno 1472 krát)

Kaminar

• Aktivní člen
  • *
Disketa - špatné odpojování
« kdy: 12 Července 2007, 14:27:34 »
Ahoj,

našel jsem jeden pro mě velký problém ohledně připojování a odpojování diskety. Disketu lze normálně připojit ťuknutím pravým tlačítkem myši na ikonu diskety a vybráním "Připojit svazek". Když ji ale chci odpojit zase pomocí "Odpojit svazek" z nabídky ikony diskety, objeví se chybová hláška, že disketu nelze odpojit. Disketa je sice ve skutečnosti odpojená, ale prostředí (XFCE) se tváří a chová, jakoby disketa byla stále připojená. To vede k dalším problémům, protože nejde připojit další disketu - položka "Připojit svazek" je nedostupná.

Nevíte někdo, jak vyřešit tento problém?

Jen pro upřesnění. Nechci postupy, jak odmontovat/přimontovat disketu ručně pomocí mount/umount. Potřebuji, aby to chodilo pomocí lokální nabídky, která se aktivuje ťuknutím pravým tlačítkem myši na ikonu diskety.

Děkuji
Karel

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #1 kdy: 12 Července 2007, 20:10:10 »
XFCE to robí aj mne, ale ja disketu používam tak raz za mesiac, tak mi to nevadí.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

fosgen

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2007, 09:48:07 »
hm...mně přesně to stejné dělá s CD/DVD, taky XFCE...jednak to způsobuje ty problémy s připojováním dalších DVD, jednak to dost otravuje

Kaminar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 13 Července 2007, 10:38:08 »
Zkoušel jsem si s disketou hrát i v GNOME. V GNOME sice tento problém není, ale problémy se tam také najdou. Například, když se disketa připojí ve správci souborů a odpojí se pomocí ikony. Obecně připojovaní a odpojování zařízení není v těchto prostředích úplně vyladěno, ať je to GNOME nebo XFCE.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.