Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zámena písmen na klávesnici  (Přečteno 4658 krát)

baker

• Návštěvník
Zámena písmen na klávesnici
« kdy: 13 Července 2007, 17:50:09 »
Čaute, mám  asi triviálny problém, volačo som aj našiel na fóru, ale zatial mi to nepomohlo. Klávesnica mi píše ako qwertz a chcem, aby to bolo qwerty ( slovenské). Cez grafické rozhranie sa to nastaviť nedá, ponúkne len qwertz to je isté. Po inštaláci Ubuntu 7.04 som mal qwerty, ale keď som prestavoval rozlíšenie obrazovky v textovom režime tak sa mi prestavila klávesnica. Ináč ostatné písmaná sú OK. Je jednoduchý  spôsob na výmenu "y" a "z" ? Ďakujem.

shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 13 Července 2007, 19:04:20 »
Přidejte si na některý panel Indikátor klávesnice. V jeho nastavení si potom můžete vybrat rozložení klávesnice a mělo by tam být i slovenské QWERTY.

baker

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Července 2007, 22:37:07 »
Na paneli som už indikátor nastavil dávnejšie / Svk /, ale toto je len qwertz, qwerty nie je v ponuke. Takto sa to asi riešiť nedá, ale ináč dík za ochotu. Iný tip?

shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2007, 13:35:29 »
Tak to je hodně divné, protože já tam mám v možnostech rozložení

Slovakia
   --Extended Backslash
   --QWERTY
   --QWERTY, extended Backslash
viz http://webshaman.xf.cz/wp-content/klavesnice.png

takže mi to připadá jako by bylo něco špatně s Indikátorem klávesnice...

baker

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Července 2007, 18:16:06 »
No jasné, človek sa niekedy točí okolo problému a nevšimne si nejaký detail ( že jednotlivé jazyky majú podpoložky s ďalšími rozloženiami ). Mýlilo ma aj to, že po inštalácii som mal qwerty, ale musel som prestavovať rozlíšenie obrazovky cez xorg.conf a myslel som , že som volačo pobabral. Takže OK, beží samozrejme ha-ha ,stalo sa. Ďakujem shamanovi, keď sa stretneme dáme si jedno orosené. AHOJ.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.