Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu na Asus A6km pomalé + wifi problémy  (Přečteno 2240 krát)

Virusak

• Návštěvník
Ubuntu na Asus A6km pomalé + wifi problémy
« kdy: 23 Července 2007, 20:44:55 »
Mám notebook asus a6km (turion64 2GHz, 1GB RAM, Geforce go 7300) a po instalaci ubuntu 7.04 se všechno dost dlouho načítá (spuštění firefoxu trvá někdy i přes 10 sekund a to platí nejenom pro programy ale i systémová okna např s disky) což ve win nebyl problém, nejdřív jsem myslel že je to procesorem protože se automaticky snižovala frekvence na 800Mhz když sem nic nedělal a chvilku trvalo než naskočila na 2GHz ale teď sem si jí nastavil konstatně na 2GHz a nepomohlo to. Jinak sem spustil na 3 plochách video a na 4. mp3 a ještě nějaký zpracovávání dat a všechno se načítalo dýl ale pak to běží celkem v pohodě. A při otevřeníjakýhokoliv okna vždycky párkrát rychle problikne. Nějaký nápady čim by to mohlo bejt? A ještě bych potřeboval poradit s wifi, mam asus integrovanou wifinu a nejdřív nešla vůbec ale teď sem se dostal do stavu kdy svojí síť vidim ale nemužu se připojit..
A ještě jsem se chtěl zeptat jestli má cenu teď jít do 64bit verze, jestli se to vyplatí a jestli nebudou problémy s ovladačema?

gargy2002

• Host
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2007, 02:40:11 »
Citace: Virusak
Mám notebook asus a6km (turion64 2GHz, 1GB RAM, Geforce go 7300) a po instalaci ubuntu 7.04 se všechno dost dlouho načítá (spuštění firefoxu trvá někdy i přes 10 sekund a to platí nejenom pro programy ale i systémová okna např s disky) což ve win nebyl problém, nejdřív jsem myslel že je to procesorem protože se automaticky snižovala frekvence na 800Mhz když sem nic nedělal a chvilku trvalo než naskočila na 2GHz ale teď sem si jí nastavil konstatně na 2GHz a nepomohlo to. Jinak sem spustil na 3 plochách video a na 4. mp3 a ještě nějaký zpracovávání dat a všechno se načítalo dýl ale pak to běží celkem v pohodě. A při otevřeníjakýhokoliv okna vždycky párkrát rychle problikne. Nějaký nápady čim by to mohlo bejt? A ještě bych potřeboval poradit s wifi, mam asus integrovanou wifinu a nejdřív nešla vůbec ale teď sem se dostal do stavu kdy svojí síť vidim ale nemužu se připojit..
A ještě jsem se chtěl zeptat jestli má cenu teď jít do 64bit verze, jestli se to vyplatí a jestli nebudou problémy s ovladačema?
Co se tyce nacitani nemam poneti, ale ohledne wifi bych zkusil v routeru nastavit staticke ip adresy a vypnout encrypt, melo by to fungovat....
Mam duo core2 a stejne slapu na 32 bitech, taktez na starem Aceru jsem 64bit system rychle preinstaloval na 32bit...

Virusak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2007, 10:04:07 »
Encrypt mam vypnutej a na routeru jsem si nastavil rozmezí IP adres který muže přidělit takže když si je nastavim na notesu kteroukoliv adresu z toho rozmezí která neni zrovna obsazená tak to na windows funguje, na ubuntu ne...

gargy2002

• Host
« Odpověď #3 kdy: 26 Července 2007, 14:52:37 »
Citace: Virusak
Encrypt mam vypnutej a na routeru jsem si nastavil rozmezí IP adres který muže přidělit takže když si je nastavim na notesu kteroukoliv adresu z toho rozmezí která neni zrovna obsazená tak to na windows funguje, na ubuntu ne...
Jenze ty si musis nastavit v routeru pouze jednu statickou, ja mam treba 192.168.1.64(rozmeni 64-135), melo by to fungovat, pokud je sit videt. Co sem hodit vypis iwconfig, tipuju, ze access point je neprideleno, nechce nacist ip adresu. Jeste bych zkusil wifi-radar, nebo tady byl odkaz na netapplet, jini spravci wifi pripojeni. Me to taky ve vidlich slo a v ubuntu ne, dokud jsem si nedal jednu adresu a tu pouzivam jak na widle, tak ubuntu. Funguje to spolehlive. Essid mam skryte, takze okolni windows maniaci ani nevi, ze je tady nejaka sit, pokud tu nejaci jsou...:)

Virusak

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2007, 15:05:34 »
No asi to zkusim no, mě se do toho dřív nechtělo protože na tom routeru mam ještě další pc, tenhle notes a nintendo DS a když poklesne proud tak se smaže celý nastavení routeru.... je tam sice nějaká volba uložit nastavení na disk ale celej ten router je nějak v háji (a to je novej) a nefunguje to. a mě se nechce při každym poklesu napětí nebo výpadku proudu (kterejch bylo za poslední dobu při bouřkách fakt hodně) nastavovat IP adresam porty a wifi nastavení celýho routeru, to je celkem na dlouho
« Poslední změna: 14 Května 2008, 00:30:34 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.