Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PoloPreklad  (Přečteno 2866 krát)

Mae

• Host
PoloPreklad
« kdy: 23 Července 2007, 20:01:26 »
Zdravim vsechny ceny fora. Asi pred tydnem jsem si poridil internet prez spolecnost UPC, konkretne kablem... proc to zminuji, vzdy jsem mel WIFI a zadny linux me nevidel mou Asus wifi kartu a tak jsem se dnes konecne dal po pripojeni internetu od Karnevalu konecne na UBUNTU.
Nejake male zkusenosti s klikacimi linuxy jak Mandrae z dob kdy neby internet mam, ale nejsem zadny odbornik a ani znalec linuxu a tak bych se rad zeptal na toto...
Po instaaci mam posledni verzi Ubuntu preozenou pul na pul, vetsina textu je anglicky, ale nektere jsou cesky. Programy nemam prelozeny skoro vubec. Ma to tak byt, nevite co s tim?

Dale bych si dovolil vyjadrit svuj nazor, a to, ze se me uvodni logo pri nacitani systemu a Prihlasovaci obrazovky priliz nelibi, jde nahradit nejakym jinym, starsim anebo vlastnim obrazkem?

Diky moc, Mae.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
PoloPreklad
« Odpověď #1 kdy: 23 Července 2007, 20:07:16 »
Podívejte se do Systém→Správa→Jazyková podpora, jestli máte povolenou češtinu.

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
PoloPreklad
« Odpověď #2 kdy: 23 Července 2007, 21:04:10 »
u prihlasovaci obrazovky zmenit obrazek jde (System > sprava > prihlasovaci okno -ale muze to byt jinak protoze ja mam porad jeste edgyho a ve feistym se to mozna zmenilo), splash asi nejak taky (nevim kde), ale ten stejne skoro vsichni vypinaji...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

luisah

• Závislák
PoloPreklad
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2007, 13:52:42 »
Splash jde změnit po instalace balíčků art manager, pak se objeví odkaz v systém - volby - splash screen, ale s některými jsou problémy, někdy se stane po změně splash, po najetí do ubuntu se zobrazí chyba a po odentrování se systém odhlásí, stačí pouze před potrvzením chyb y změnit na jiný a vyzkoušet. Mě osobně funguje asi 5 splash.

kozlik

• Návštěvník
PoloPreklad
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2007, 01:13:16 »
Ahoj taky mne trápí nekorektně přeložený systém. Nechal jsem si poslat CD z UK, ale mám pocit že je to špatný, ani nejde češnitna pořádně natavit, je tam akorát angličtina jako povolená a čestina jako default. Ale třeba horní nabídky jsou poloanglicky... je to jen vada dodaného cd? nebo stačí stáhnout vypálit a nainstalovat ubuntu z českého serveru? resp z tohoto. díky, s pozdravem, Michal Kozlok PS: když jsem přidal do x11/xorg.conf rozlišní 1440x900 tak se po resetu celý systém a graf. podoba zhroutila a nastartovala se přík. řádka.. co s tím? Díky
Moje hračky
PC: AMD athlon X2 4400+, MSI K9N Diamond sct. AM2, 2x1024 800mhz cl4 kingston, Gigabyte 8600GTx ddr3 256 foto na koozle.blog.cz
Ubuntu 7.10; Win XP SP2, Vista sux  Sony Ericsson W580i  Canon EOS 400D, 50mm f/1.4, 17-40mm f/4 L, bude 100mm macro f2.8 USM a speedlite EX 580II  Střední průmyslový ústav franty křižíka v příkopě, praha1.  2 rok studia

Jakub Kocourek

• Návštěvník
PoloPreklad
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2007, 12:45:51 »
Jak už tu někdo psal, v "Systém→Správa→Jazyková podpora" jde Čeština rozhodně zapnout!!! Všechna cd jsou stejná (tedy alespoň ta lisovaná, vydaná firmou Canonical).

Ve zmíněném menu je obvykle Čeština částečně zartžená (myslím, že se to zobrazuje jako "-". Je potřeba ji zcela zatrhnout a potvrdit. Systém pak stahne všechny potřebné balíky. České balíky je možné stahnout i samostatně, ale teď je nenajdu, protože je zrovna spadlý packages.ubuntu.com :(

Jakub

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
PoloPreklad
« Odpověď #6 kdy: 25 Července 2007, 13:01:17 »
viz toto:
Citace: vojtech.t
Podívejte se do Systém→Správa→Jazyková podpora, jestli máte povolenou češtinu.
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Mae

• Host
PoloPreklad
« Odpověď #7 kdy: 25 Července 2007, 19:20:19 »
Tak lokalizaci zmenit se me nepovedlo, proste je tam polopreklad ... osobne me to priliz nevadi, ale chtel jsem to napravit zavcasu.
Prvni dojmy ze systemu jsou vytecne, konecne "zacinajicim" uzivatelum vstricny linux. Vse co jsem musel vzdy pracne konfigurovat me zde perfektne defaultne funguje.

Rad bych se zeptal, zda nekdo vlastnite internet od UPC ci Karnevalu a zda vam v pohode funguje ... nejsem totiz u sebe, ponevadz nam meni okna a maluji byt, nemuzu si svuj pc pripojit na internet!?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
PoloPreklad
« Odpověď #8 kdy: 25 Července 2007, 19:39:18 »
Mám net od UPC a jede v pohodě - prostě jsem jen zasunul síťový kabel a šlo to...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
PoloPreklad
« Odpověď #9 kdy: 25 Července 2007, 19:40:26 »
Jde o kabel nebo modem?
Pokud modem, pak typ...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Jakub Kocourek

• Návštěvník
PoloPreklad
« Odpověď #10 kdy: 25 Července 2007, 19:48:44 »
U UPC není co řešit. Koax se zasune do modemu a UTP kabel mezi modem a síťovou kartu. Celá podpora připojení závisí jen na tom, zda Ubuntu detekuje vaši síťovou kartu, nic víc. Modem systém nevidí a vidět nepotřebuje!

Jakub

Mae

• Host
PoloPreklad
« Odpověď #11 kdy: 27 Července 2007, 08:40:51 »
Ok, mam integrovanou sitovku na zakledce AMD, tak doufam, ze to bude v ramci podporovaneho hardwaru.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.