Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Stále nejde rozjet ani instalace UBUNTU  (Přečteno 10136 krát)

Smolík

• Aktivní člen
  • *
Stále nejde rozjet ani instalace UBUNTU
« Odpověď #25 kdy: 28 Července 2007, 00:00:06 »
Linux si disk rozdělí na kořenový systém souborů / a swap (doporučuje se mít dvakrát vetší než máš paměť ram). To je základ, potom si můžeš ješte oddělit /home aby si při reinstalaci neztratil svoje Dokumenty a nastavení.

Smolík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 28 Července 2007, 00:03:59 »
Přípojné body = tam kde ten daný oddíl najdeš například, když chci mít připojen disk s windows tak třeba /media/windows

nodrive

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 28 Července 2007, 14:49:14 »
Citace: Jirka86
Tak jsem musel formátovat část disku s linuxem, nějak jsem asi nezvládnul rozdělení disku, a proto bych se rád ještě jednou vrátil k mému prvnímu dotazu, jelikož jsem úplný začatečník s linuxem...když jsem instaloval nepochopil jsem docela co linux vůbec dělá s diskem(celou logiku věci), jestli chápu správně: musí si naformátovat část disku na nějaký mě doposudu neznámý formát, tu část rozdělí na další tři...takto jsem to viděl v programu na dělení disku na cd ubuntu. Jak mám mou část disku(50GB mám vyhrazených jen pro linux) nejlépe rozdělit?A k čemu vůbec jsou ty přípojné body?děkuji
Debian, Doporučené rozdělení disku,  Adresářová struktura

Jirka86

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 31 Července 2007, 11:06:01 »
Tak se mi pořád nedaří zřejmě nainstalovat ndiswrepper...dělám přitom vše podle návodu: 1.najedu do složky ndiswrapper(cd ndiswrapper-1.47) 2. sudo make uninstall
                                  make
                                  sudo make install
Vše proběhne ok, ale když pak zadám ndiswrapper -l tak to napíše: "the program ndiswrapper is currently not instaled. You can instal it by typ ing: sudo apt-get install ndiswrapper-common"(přitom jako první krok jsem psal sudo apt-get instal gcc make)
Zkoušel sem i natáhnout ovladače: sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf napsalo mi to sudo: ndiswrapper: comand not found
Co dělám špatně?děkuji

Jirka86

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 31 Července 2007, 11:07:07 »
jinak děkuji za všechny odpovědi....učím se

Smolík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 31 Července 2007, 11:32:19 »
a měl si při kompilaci nainstalovaný všechny závislosti + balík build-essential ?

Jirka86

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 31 Července 2007, 14:47:52 »
asi zřejmě ne...., postupoval jsem jenom tak jak jsem napsal...., díval jsem se i na anglické stránky, kde popisují jak se má postupovat při instalaci ndiswrapper, ale tomu jsem nějak moc nerozuměl...

Theseus

• Návštěvník
« Odpověď #32 kdy: 17 Srpna 2007, 00:02:43 »
Zdravím!
Právě s podobnou situací se taktéž potýkám, jen bych původní dotaz "poupravil". Mám jeden 320GB disk, ten je rozdělen na C=60GB s Win XP, D=133GB prázdný a G=106GB se zálohami dat (písmena před "G" jsou mechaniky). Lze Ubuntu dostat do toho "D-éčka" a popřípadě jak nebo musím celkově celý hdd přeorganizovat? V PQ.Magicu nemám problém udělat s diskem "cokoliv", ale v tom "Gparted" není takovej přehled (pro mě), tak mám pochopitelně lufta ze ztráty dat, jinak dneska začínám s Ubuntu, tak mě omluvte...Díky za čas

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #33 kdy: 17 Srpna 2007, 00:24:19 »
Není problém :)
v PQ Magicu si rozdělte disk D (chceme li tak tomu říkat) na tři kusy
20 GB, 1 GB a zbytek

Naformátujte je třeba na FAT, to je jedno

Při instalaci pak nebudete vůbec s partitionami hýbat, na 20GB dáte "/", na 1GB dáte "swap" a na zbytek dáte "/home"
více viz:http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_instalac%C3%AD
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Theseus

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 17 Srpna 2007, 00:46:24 »
To jakub.lucky: Díky moc, hned du do toho.Původně sem si myslel, že by ty particie linux využil v původním stavu, jen sem nevěděl, co to s tím udělá,takže tahle odpověď mi je už jasná...

Theseus

• Návštěvník
« Odpověď #35 kdy: 17 Srpna 2007, 04:58:47 »
Tak jsem ten systém do tý plechovky nacpal, teda asi rodit je rychlejší a du lovit vychytávky ohledně růynejch nastavení a úprav...Uff

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.