Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení Wifi  (Přečteno 19514 krát)

Miko10

• Stálý člen
  • **
Nastavení Wifi
« Odpověď #25 kdy: 05 Března 2007, 17:01:28 »
No vidim ze si to fakt cital len zbezne. V tej diskusii sme sa dopracovali k tomu ze na ndiswrapperi zo synaptica tieto wifiny blbnu, resp. vobec nejdu. Ze najlepsie je si stiahnut novu verziu a skompilovat. Samozrejme v clankoch su niekedy popisane aj citove vylevy, napriklad to co si uviedol, som prezival po tom co som asi 3x preinstaloval ubuntu a aj tak mi nesla rozbehat wifi karta, az pomocou toho navodu.

Ale ak to chces teda krok po kroku:
1. spusti synaptic a daj si vyhladat "linux-headers" a oznac na instalaciu verziu odpovedajucu verzii tvojho jadra. Nainstaluj.

2. do terminalu napis sudo apt-get install gcc make
  neviem ci ho treba ku kompilacii ndiswrappera ale asi hej

3. stiahni si odtialto http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93482 stable verziu ndiswrappera, btw ndiswrapper sluzi na to, aby si mohol pouzit windowsove drivery na wifi v linuxe

4. rozbal si stiahnuty subor na plochu

5. prejdi v terminale do priecinka ndiswrappera (toto dufam nemusim popisovat)

6. a teraz zadaj postupne prikazy
     - sudo make uninstall
     - make
     - sudo make install
    Ak prebehlo vsetko v poriadku, mas nainstalovanu najnovsiu verziu ndiswrappera

7. Stiahni si toto http://compwiz18.blackhole.cx/bcm4318/get.php?file=bcm4318.all.tar.gz, rozbal to, mas tam dalsie dva balicky. Pre 32 bit a pre 64 bit verziu. Rozbal si na plochu verziu pre 32bit. Budes mat na ploche dva subory, bcmwl5.sys a bcmwl5.inf

8. v terminali prejdi na plochu (ak si prave otvoril terminal je to prikaz: cd Desktop)

9. sudo ndiswrapper -i bcmwl5.inf

10. ndiswrapper -l  malo by ti vypisat nieco taketo "driver present, hardware present"

11. modprobe ndiswrapper

12. sudo gedit /etc/modules , na koniec suboru pridaj slovo ndiswrapper

13. sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist , na koniec suboru pridaj bcm43xx

Restartni komp a malo by ti to ist. Dufam ze je to dost podrobne a ze to podla toho spravis. Na vyhladanie wifi sieti je dobry wifi-radar ( sudo apt-get install wifi-radar)
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Starejbar

• Aktivní člen
  • *
    • Starejbar
Nastavení Wifi
« Odpověď #26 kdy: 05 Března 2007, 19:53:43 »
Překlad: priecinek = adresář.

Kdyby náhodou.... ;)
Linux is like a wigwam, NO Windows, NO Gates and Apache inside.

skurt

• Návštěvník
Nastavení Wifi
« Odpověď #27 kdy: 06 Března 2007, 01:19:54 »
;-) Neboj, opravdu jsem to cetl, ale pak dal ten postup, co rozepisujes tady jsem opravdu nepobral a tim, co jsem tam uvedl jako citaci jsem nemyslel nic osobniho, vybral jsem to proto, ze to je velkymi pismeny, tak abys to poznal ;-)

Diky Starejmubarovi za priecinek a jeste pro jistotu
"odpovedajucu verzii tvojho jadra" - to zjistim kde???
"43xx" mam psat vcetne tech xx? nebo tam mam doplnit prislusna cisla...ted se mozna ptam jako idiot, ale co jsem se hrabal v te siti, tak to tam je psano jednou tak a jednou tak...

Pak jeste bonus...ciste ze zvedavosti...ja jsem dneska nejakou verzi toho ndiswrapperu stahnul, ale tady pisete o nejake nove / stable...musi byt? Nechci se tomu vyhnout, udelam to, jen jsem zvedavy
a jeste: ty prikazy make uninstall, make, sudo make install, co presne delaji, kdyz nemaji zadne parametry?

Miko10

• Stálý člen
  • **
Nastavení Wifi
« Odpověď #28 kdy: 06 Března 2007, 09:27:55 »
Citace: skurt
Urcite sa to da zistit aj priamo v Ubuntu ale neviem ako. Jedine co ti poviem je restartni komp a pri starte ti grubb dava na vyber co chces spustit. A tam mas napisane jadro ake mas. Bude tam nejake cislo ako 2.6.15-28-386. Cize v takomto pripade by si instaloval linux-headers-2.6.15-28-386.

"43xx" mam psat vcetne tech xx? nebo tam mam doplnit prislusna cisla...ted se mozna ptam jako idiot, ale co jsem se hrabal v te siti, tak to tam je psano jednou tak a jednou tak...
Ano napis tam presne 43xx.

Pak jeste bonus...ciste ze zvedavosti...ja jsem dneska nejakou verzi toho ndiswrapperu stahnul, ale tady pisete o nejake nove / stable...musi byt?
Mozes skusit aj vyvojovu verziu. My sme wifi rozbehali pomocou stable verzie 1.38

Nechci se tomu vyhnout, udelam to, jen jsem zvedavy
a jeste: ty prikazy make uninstall, make, sudo make install, co presne delaji, kdyz nemaji zadne parametry?
Nepoviem ti presne, tieto prikazy su popisane v readme subore k ndiswrapperu v sekci INSTALL. Takze po vykonani tychto prikazov sa nainstaluje ndiswrapper. Respektive neviem co urobi make uninstall, ale make a make install su bezne prikazy, ktorymi sa v linuxe instaluju programy zo zdrojovych kodov.
Fujitsu-Siemens V6535, CD T3200, 3GB RAM, 320 GB HDD, Wifi Atheros 242x, Ubuntu 10.10

Stanislav Hoferek

Nastavení Wifi
« Odpověď #29 kdy: 05 Května 2007, 11:10:37 »
Citace: Starejbar
Překlad: priecinek = adresář.

Kdyby náhodou.... ;)
priecinek? co to je? slovensky je priecinok :)
Autor Greenie Linuxu, Greenie knižnice, prekladateľ a človek stoviek koníčkov.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Nastavení Wifi
« Odpověď #30 kdy: 05 Května 2007, 12:01:27 »
Pri ndiswrapper 1.43 sami nedá zhodit modul pomocou rmmod. Vypisuje to chyby. A to som skusal uz viac krat. Len tak na okraj. Radsej skusit staršiu verziu o jedno čislo, alebo ak bude novsia tak tu.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

anicka

• Host
Nastavení Wifi
« Odpověď #31 kdy: 23 Srpna 2007, 12:09:07 »
Verzi jádra (kernelu) zjistíš rovněž tak, že napíšeš do příkazové řádky (terminálu, konzole, shellu, "komandlajny") příkaz:

Kód: [Vybrat]
uname -ra pokud bys potřeboval všechny informace o PC nebo notebooku, dáš do terminálu:

Kód: [Vybrat]
uname -a-- "a" jako "all" tedy výpis všech dostupných informací :-) --

takže ve výpisu najdeš následující údaje:

- jméno kernelu
- jméno PC/ntb
- verzi kernelu
- jméno HW (hardwaru)
- typ procesoru
- hardwarovou platformu
- jméno OS (operačního systému).
« Poslední změna: 15 Října 2007, 20:00:07 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.