Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu 7.04 na HP 6715s [vyřešeno]  (Přečteno 2259 krát)

stnicolaus

• Návštěvník
Instalace Ubuntu 7.04 na HP 6715s [vyřešeno]
« kdy: 28 Srpna 2007, 16:07:51 »
Pokouším se zatím neúspěšně nainstalovat Ubuntu na notebook HP 6715s. Zkouišel jsem instalovat 32 i 64-bit verzi, ale instalace mi vždy skončí chybovou hláškou o špatné konfiguraci x-server a nenaběhne mi grafické rozhraní. Nevíte někdo co s tím?
« Poslední změna: 28 Října 2007, 17:06:05 od Milhouse »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Instalace Ubuntu 7.04 na HP 6715s
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2007, 17:56:37 »
Ahoj, na tom výpisu (dmesg) nevidím od oka nic špatného. Co vypisuje X server za chybová hlášení?

Jestli to píše no screens found a něco o driverech, asi bude vhodné zkusit zmenit ovladac na vesa, ten mi fungoval vzdycky (sudo nano /etc/X11/xorg.conf a tam v sekci device prepis driver na vesa).
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

stnicolaus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2007, 14:00:19 »
Citace: Filip Dominec
Ahoj, na tom výpisu (dmesg) nevidím od oka nic špatného. Co vypisuje X server za chybová hlášení?

Jestli to píše no screens found a něco o driverech, asi bude vhodné zkusit zmenit ovladac na vesa, ten mi fungoval vzdycky (sudo nano /etc/X11/xorg.conf a tam v sekci device prepis driver na vesa).
Píše to následující:
Failed to start the X server (your graphical interface). It is likely that it it not set up correctly.

Driver mám na vesa nastavený defaultně. Chyba je pravděpodobně s monitorem. Zkoušel jsem ho nastavit na defaultních 1280x800 podle vedlejšího fóra, ale nepomohlo to.

stnicolaus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Srpna 2007, 19:44:40 »
Tak už jsem vyřešil tu instalaci. Použil jsem následující návod http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=499060 a nainstaloval jsem ATI drivery.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.