Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze se přihlásit  (Přečteno 2007 krát)

nexis

• Návštěvník
Nelze se přihlásit
« kdy: 04 Září 2007, 21:04:37 »
Stáhnul jsem alternate CD Ubuntu 7.04, spustil jsem instalaci, ta proběhla celá v pořádku.
Ale pak jsem se chtěl přihlásit a napsalo mi to tuto chybu:

GDM nemůže zapisovat do vašeho souboru s ověřením. To může znamenat, že nemáte volné místo na disku, nebo že váš domovský adresář nelze otevřít pro zápis. V každém případě není možné se přihlásit. Kontaktujte prosím svého správce systému.

Nevím co s tím.  Můžete mi někdo poradit???
« Poslední změna: 23 Listopadu 2007, 01:00:23 od Anna Taliánová »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Nelze se přihlásit
« Odpověď #1 kdy: 04 Září 2007, 21:11:00 »
Citace: nexis
To může znamenat, že nemáte volné místo na disku
Jak velké místo na disku jste pro Linux vyčlenil?

nexis

• Návštěvník
Nelze se přihlásit
« Odpověď #2 kdy: 04 Září 2007, 21:42:49 »
Vyčlenil jsem mu celý 60GB disk...
A mám těsně po instalaci, takže tam nemám žádná data.

nettezzaumana

• Host
Nelze se přihlásit
« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2007, 22:08:14 »
nabootuj s parametrem init=/bin/bash a oprav si co potrebujes :D
ps. uz jsem ti zacal psat, abys zmacknul ctr+alt+F5, ale hned jsem si uvedomil, ze na zaklade "vychytaneho" ubuntiho modelu zabezpeceni ti to bude prd platny..

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Nelze se přihlásit
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2007, 22:26:44 »
nejjednodusi by bylo, imho, v grubu vybrat recovery mode...
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
Nelze se přihlásit
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2007, 06:44:00 »
Citace: nettezzaumana
nabootuj s parametrem init=/bin/bash a oprav si co potrebujes :D
ps. uz jsem ti zacal psat, abys zmacknul ctr+alt+F5, ale hned jsem si uvedomil, ze na zaklade "vychytaneho" ubuntiho modelu zabezpeceni ti to bude prd platny..
To, ze neco zde nefunguje tak jak jste zvykli neznamena, ze je to nutne spatne, kazda distribuce se lisi, pokud se neco nezda muzete zadat podmet na vylepseni vyvojovemu tymu. Jen narikat a nadavat nestaci pokud chcete zmenu zkuste ji nejak prosadit..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

nettezzaumana

• Host
Nelze se přihlásit
« Odpověď #6 kdy: 06 Září 2007, 17:23:15 »
Citace: Volis
To, ze neco zde nefunguje tak jak jste zvykli neznamena, ze je to nutne spatne, kazda distribuce se lisi, pokud se neco nezda muzete zadat podmet na vylepseni vyvojovemu tymu. Jen narikat a nadavat nestaci pokud chcete zmenu zkuste ji nejak prosadit..
nenarikam a ani nenadavam, jen se mi nelibi napriklad tato konkretnost (ani ne tak jiny bezpecnostni model jako takovy, jako Ubunti lobby, ktera ho prosazuje a rika, ze je (nej)lepsi..)
ja mam samozrejme ubuntu modifikovane k obrazu svemu, takze tohle me osobne netrapi..

Ostatne co se tyce ubuntiho modelu, tak ruku na srdce: jakym zpusobem chrani a co zlepsuje? Chrani pred uzivatelem! Jinak si to nedokazu vysvetlit. Ubuntu je snad jedina distribuce co znam, u ktere me casto napada dnes uz bonmot:
"if u thing your users are idiots, only idiots will use it.."

Security model mi pripada naprosto scestny z nasledujicicho duvodu:
1) 15min. root acces to X ?? -- k cemu je to dobry? Dle meho selskeho rozumu je tohle naprosto desiva bezpecnostni dira jakou si umim predstavit.. Je to proti logice.. Udelam malou zmenu v nastaveni na kterou potrebuju 60s. a dalsich 14min. mam otevreno pro UID=0 do X??
2) Co ja vim, tak vetsina uzivatelu pouziva svuj spravcovsky ucet naprosto bezne, protoze ne kazdy zna napr. 'gdmflexiserver -n' a nebavi je pro administraci prepinat ucty.. Ubunti hlaska, ze kazdy utocnik se zameruje na ucet root bych rekl ze neni pravdiva, protoze utocnik se zameruje na uzivatele a jeho aktivity.. schvalne si progrepujte svoji domovskou slozku na heslo -- napr. Gaim aka Pidgin naprosto drze uklada hesla v plaintextu do svych konfiguracnich .xml a neni jediny..
3) RTFM ssh. Jde naprosto v pohode zakazat trebas pro ssh pristup urcitych uzivatelu do systemu..

Ubunti model je funkcni pouze v pripade znaleho a nechybujiciho uzivatele a pro takoveho mi klasicky model pripada primocarejsi, mocnejsi a bezpecnejsi..
Pro vetsinu ostatnich mi treba na rozdil od Vas pripada vyslovene ohrozujici.

Ano, uznavam, mozna jsem proti Ubuntu misty lehce vysazeny, ale je to tim, ze Linux pouzivam uz docela dlouho a Ubuntu se v mnoha ohledech dost lisi od "Linuxove Distribuce" v beznem slova smyslu..

Ocekavam, ze mi urcite nekdo z moderatoru napise, ze Ubuntu pouzivat nemusim -- to je pravda -- ale svuj OS mam modifikovany k obrazu svemu a za dalsi, Ubuntu ma spousta prijemnych vlastnosti -- to nikdo nepopira..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.