Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nastavení spoustění programů/TVTime/ pro uživatele  (Přečteno 1626 krát)

slamak

• Návštěvník
nastavení spoustění programů/TVTime/ pro uživatele
« kdy: 04 Září 2007, 10:03:56 »
Nainstaloval jsem UBUNTU 7.04. Mám jej asi 14 dní.
Podle návodu zde na WiKi jsem provedl nastavení po instalaci., aktualizace /i jádro na 2.6.20.20 -generic/
Nainstaloval jsem i prg. TVTime, naladil kanály vše OK.
Dále jsem zřídil nové uživatele /manželku, děti/.
Po spuštění TVTime z jiného uživatele je vypsáno na obrazovce programu -nenalezen zdroj zachytávání, není přístup k /dev/video0.
Jak nastavím TVTime /obecně jakýkoli program/ aby se u jiného uživatele choval po spuštění stejně jako u mne.

Druhý problém mám s chováním po aktualizaci jádra na 2.6.20.16-386.
Počítač při různých startech zobrazuje/nebo nezobrazuje/ různě disky. Mám 2x SATA /na řadiči desky i965/ a 2xSCSI přes řadič ADAPTEC29160.
Na prvním SATA mám nově instalované WXP a UBUNTU /dualboot/, Druhý SATA je datový/kus ext3, kus NTFS/. na SCSI /disky ze staré sestavy PC jsou vesmšs data -FAT32/
Navíc se mi stalo , že se vypnul disk a "zatuhl" Linux.
Pomohlo až vypnutí počítače.
S jádrem 2.6.20.15 -386 systém běží, ale zobrazování disků není také v pořádku.
Něco jsem zde na fóru zachytil o chybách jádra. Může být toto tento případ.
Které jádro je stabilní pro sestavu c2D 6600, i965 disky viz. výše, na SATA je také DVD mechanika.

Díky za rady.

Mirek

P.S.Přesunuto z rad pro začátečníky

Volis

• Stálý člen
  • **
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
« Odpověď #1 kdy: 04 Září 2007, 11:39:33 »
At jedna zkusil bych nastavit prava pro uzivatele.. jinak co by mohlo byt dostacujici tad vsem neomezena prava nebo nejaka vyssi pro soubor /dev/video0 tim by se mohl problem odstranit zalezi take jak velka prava maji dalsi cleni rodiny a jake jste ochoten jim pridelit...
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

slamak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Září 2007, 14:44:34 »
Souboru /dev/video0 jsem dal práva 777 a TV time jde spustit z jakéhokoli uživatele -částečný úspěch.
Není však nakonfigurován /naladění kanálů/ jako u mne. Musím provést nové naladění.

Jiné cesty k použití programu u všech uživatelů není?

Mirek

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 04 Září 2007, 16:07:54 »
Rozkopírujte adresář ~/.tvtime ze svého účtu do ~/ (domovských adresářů) účtů ostatních. Nebo editujte soubory v /etc/tvtime a připojde k nim obsah těch svých, pak to půjde i u nově vytvářených účtů – stane se z toho výchozí nastavení.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.