Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalaci mi nenaběhne Ubuntu bez boot CD  (Přečteno 6721 krát)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
Po instalaci mi nenaběhne Ubuntu bez boot CD
« Odpověď #25 kdy: 27 Srpna 2007, 12:52:27 »
Na /home se ukládají nejen data (ta si můžete dávat i na ten disk s Windows), ale taky nastavení programů jednotlivých uživatelů. Netuším, kolik to může zabírat, ale já osobně bych to dal víc než 1 GB. Jinak nový oddíl /home není nutný, může klidně být i na oddílu, kde je systém (root, /). Záleží na vás. Výhodou odděleného root a /home je to, že při přeinstalaci Linuxu nepřijdete o nastavení jednotlivých programů - jinak byste si to musel zazálohovat zvlášť na jiný oddíl.

Windows se snažím nepoužívat, ale někdy to nejde - např. specifické aplikace, které v Linuxu pod wine nerozeběhnu, a ještě mi nefunguje v Linuxu tisk. :(
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #26 kdy: 27 Srpna 2007, 15:54:52 »
Citace: pf13
chápuli to tedy dobře jde o to /že home je adresář kde se ukládají mé soubory, stačí velikost 1GB. Vy používáte jen linux nebo i windows
Z mých osobních zkušeností bych doporučil alespoň 4-5GB
Minimálně bych dal 3GB
Já sám se soplím s celým Ubuntu na 6,7 GB a je to ukrutně málo...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

pf13

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 27 Srpna 2007, 16:16:36 »
nemohu editovat /etc/X11/xorg.conf,   píše se to přeci takto sudo /etc/X11/xorg.conf
prosim pomoc

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #28 kdy: 27 Srpna 2007, 16:26:03 »
Musíte to editovat nějakým textovým editorem, např gedit. Potom je to takto: gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf  :)
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

pf13

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 06 Září 2007, 10:42:46 »
to - ALBI
Něco jsem udělal špatně, chtěl jsem i UBUNTU udělat KUBUNTU teď se to chová velmi divně. Prosím jak spustit zakladni nastvení, původního ubuntu? dik pf

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.