Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: RSS pro Gnome Panel?  (Přečteno 3315 krát)

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
RSS pro Gnome Panel?
« kdy: 19 Srpna 2007, 15:04:05 »
Zdravím!! Chtěl bych se zeptat jestli někdo používáte nějaký applet pro Gnome Panel který funguje jako čtečka RSS zpráv... Marně se snažím něco sehnat, ale zatím jsem nic nenašel...

A existuje také nějaký applet který by zobrazoval aktuální svátek v kalendáři?? Stačí aby stahoval data z internetu...
Ještě nejsem tak starý abych si nechal vykat...

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2007, 15:31:04 »
Jaj díky moc, asi jsem slepý :D

Toshiba Satellite M100-165, T2300, 2x2048, ATI X1400 powered by Ubuntu 8.04 Hardy Heron

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #3 kdy: 19 Srpna 2007, 16:52:30 »
To je fakt náhoda, zrovna včera jsem řešil, že potřebuju upozorňování na nové zprávy. Použil jsem Liferea, ale asi jej vyměním za YRASSR.

No a teď mi před chilkou psala žena na jabber, že by potřebovala upozorňovač na svátky… :)

Takže se přidávám k prosbě o pomoc.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2007, 17:01:26 »
Upozorňování na svátky, narozeniny... se tady probíralo.

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #5 kdy: 19 Srpna 2007, 17:24:10 »
Nechci se hádat s adminem, ale upozorňování na svátky ve formě panelového appletu, to jsem tu fakt nikde nenašel...

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #6 kdy: 19 Srpna 2007, 17:27:55 »
Citace: Vico.B
Nechci se hádat s adminem, ale upozorňování na svátky ve formě panelového appletu, to jsem tu fakt nikde nenašel...
Klidně se hádej... Panelovej aplet to totiž nebyl...

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #7 kdy: 19 Srpna 2007, 17:31:38 »
Nebyl, to vím taky. Ale moje žena chce panelovej applet. Uměl bych vzít denně výstup ze skriptu a poslat jej do upozorňovací oblasti pomocí zenity, ale zobrazit jej přímo na panelu? Zdá se, že nic takového není… :(

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #8 kdy: 19 Srpna 2007, 18:18:49 »
Napsat si v Pythonu vlastní applet (je na to napsané API, hledejte na ABCLinuxu)...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vico.B

• Aktivní člen
  • *
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #9 kdy: 19 Srpna 2007, 18:30:36 »
Tak jsem vyzkoušel všechny tři navrhované programy...

1) YARSSR funguje bez problémů, ale není to tak úplně to co jsem chtěl (i když přístup ke zprávám je pořád rychlejší než přes firefox).

2) NEWS NOTIFICATION mi přijde strašně vlezlý svýma popup oknama, možná se to dá nějak upravit ale prostě to není ono (to už mi YARSSR vyhovuje víc).

3) No a konečně GNUsTICKER je více méně přesně to co jsem hledal, ale nepodařilo se mi jej spustit. Kompilace bez problémů, ale když se jej pokusím přidat na panel vyskočí mi chyba "V panelu došlo k problému při načítání "OAFIID:GNOME_GNUsTicker"."

Tak asi nezbývá než hledat dál, do té doby budu používat YARSSR ;)

darny

• Návštěvník
    • http://www.darny.blog.cz
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #10 kdy: 07 Září 2007, 10:24:09 »
Já bych se také přidal k žadatelům. Hledám nějaký program, který by běžel na liště a stahoval aktuální ceny z americké burzy. Ve Windows je to QuoteTracker
QuoteTracker provides streaming Real-Time quotes, Live intraday charts with Technical Indicators, Level II quotes, Time and Sales, alerts, news monitoring, ... Bohužel pod Linuxem nefunguje ani ve Wine. Jsem jen FBU, tak prosím o polopatické odpovědi. Děkuji.
Veni, vidi, vici....

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
RSS pro Gnome Panel?
« Odpověď #11 kdy: 08 Září 2007, 09:59:48 »
trochu jiné řešení, ale taky dobré je jabber. Většinou mají lidi zapnutý IM hned po spuštění počítače a tak není potřeba nějaké další utility, co zabírá místo atd.. Jabber umí hodně od RSS, počasí, zpráv, posílání sms, sledování gmail emailu, atd...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.