Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Xorg problem  (Přečteno 1818 krát)

Ryuugen

• Návštěvník
Xorg problem
« kdy: 11 Září 2007, 15:37:05 »
upravoval sem soubor etc/X11/xorg.conf v:
Section "Screen"
   Identifier   "Default Screen"
   Device      "Generic Video Card"
   Monitor      "L1750SQ"
   DefaultDepth   24

a neudelal zalohu :[ v indentifier sem mel cosi jinyho a v device sem mel svou grafickou kartu...zalohu tam nemam a nevim co tam napsat protoze nevim presne jakou kartu a indentifier tam mam.. zkousel sem
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg    ale nepomohlo. a Kdyz rozjedu ubuntu normalne bez CD tak se mi nenabootuje a hodi to chybu s X serverem a pak me to hodi do prikazovyho radku. ted sem to rozjel z CD v safe graphic modu.
Myslim ze nic jinyho nez reinstal ubuntu nezbyva..ale pokud nekdo vite tak mi kdyztak poradte jeste chvili pockam pred reinstalem.
Jo a kdyz uz budu muset reinstall tak jak si zalohuju soubory ktery sem mel pred reinstalem nevim jak se to dela v linuxu, moc dlouho linux nemam.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Xorg problem
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2007, 17:41:32 »
Pozri v adresari /etc/X11/ ci nemas vytvorenu automaticku zalohu ktora by mohla vyzerat ako xorg.conf.20070521182850.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Ryuugen

• Návštěvník
Xorg problem
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2007, 17:51:47 »
nemam tam nic krom xorg.conf...no nic ja to reinstaluju

luisah

• Závislák
Xorg problem
« Odpověď #3 kdy: 14 Září 2007, 10:29:40 »
Pokud jsi tedy ještě nic nepřeinstaloval, tak zkus  sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg a vyber Vesa, mělo by ti to najet. Pokud ovšem se spustí reconfigure (není jasné jestli se spustí a zvolil jsi nějaký tvůj ovladač a to nešlo, či se vůbec nespustí)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.