Dnesny den som sa cely venoval instalacii Visty, XP a Ubutu na jeden HDD tak, aby bol mozny beh vsetkych troch operacnych systemov sucasne. Vistu a Ubuntu som instaloval nanovo (nezalezalo mi na nainstalovanych aplikaciach). XP som vsak uz nainstalovane mal, pretoze v nom mam dolezite pracovne nastroje, tak som to potreboval spojazdnit bez celkovej reinstalacie XP. Cely XP oddiel mam zalohovany programom Acronis TrueImage aby nevznikol problem a aj ma to uz zachranilo. Problem s triple bootom som nakoniec vyriesil aj vdaka tejto diskusie
http://forum.zive.sk/viewtopic.php?t=112213&postdays=0&postorder=asc&start=0 , kde mi poradili pred instalaciou Ubuntu odstranit oddiel, kam chcem ubuntu instalovat (totiz aj ked som pri instalacii ubuntu daval formatovat na ext3, neslo mi nakopirovat grub). Ak niekto chce moze si precitat diskusiu, ale myslim ze to nie je nutne.
Chcem podotknut, ze som zaciatocnik, tak pardon vopred za amaterske otazky

.
Zkopirujem z toho fora sucasny stav mojho boot menu:
(grub boot menu)
-Ubuntu (tento button ide)
-Ubuntu safe (ide)
-other os (neskusal som a je to nepodstatne)
-...
-Vista loader (ide, ale ukaze sa nove menu, vista boot menu)
-Vista (funguje)
-XP (funguje)
-Ubuntu (toto je tu, lebo som to pridal vo vista boot loaderi)
-xp (toto je v menu grub ale nefunguje)
(pise chybu "Error 12: Invalid device requested"Teda do tychto OS sa mozem dostat nasledovne
UBUNTU = GRUB_BOOT_MENU -> UBUNTU
XP = GRUB_BOOT_MENU -> Vista loader -> XP
(takto XP nefunguje GRUB_BOOT_MENU -> XP)
Vista = GRUB_BOOT_MENU -> Vista loader -> Vista
Chcem spravit jedno menu (je mi jedno ci to bude cez grub alebo cez vista boot manager) a v tomto menu chcem mat vsetky 3 buttony funkcne s tym, ze sa mi ihned zapne dany OS, bez vyrolovania podmenu a chcem si nastavit odpocet na 5s s tym ze XP bude default. Niektore veci by som zvladol podla navodou na internete (teda nastavit v grub default OS a aj odpocet), ale neviem ako v GRUBE zpojazdnit funkcny button na XP a ako namiesto Vista loadera zobrazit v grube priamo button na bootovanie Visty.
Dakujem za vsetky rady, idem sa s tym teraz dalej hrat

. Samozrejme akonahle problem vyriesim, ci uz v tomto fore alebo mimo neho, tak dam to topicu tag [vyriesene]
>>> Neviem zmenit nadpis, ale uz som to vyriesil! <<<