Úplně s vámi souhlasím. Zrovna jsem psal prodejci, který mi kdysi prodal můj stávající notebook, se kterým jsem spokojen. Jako řešení mi navrhl (jak jinak) ten FSC Amilo Pro V2055 s Celeronem. Dva prodejci, dvě stejná doporučení. Zajímavé. Můj prodejce mi ale navrhl cenu zhruba o 1.300,-- vyšší, což mě dost zklamalo. Takže u nového prodejce (specializovaného) ho mohu pořídit za 15210,-- (s DPH 18110,--) a u mého stávajícího 19 492,-- vč. DPH. Asi není co řešit, ale s mým stávajícím mám dlouhodobě dobré zkušenosti. Navíc s počítači od nich jsem nikdy neměl problém na servis. Nabídli mi OS WXP za příplatek 1500,--, tak si říkám, že bych je mohl přemluvit, aby tam prostě Win vůbec nedávali a třeba mě to nakonec vyjde levněji. Přeci jen si ale říkám - stačí Celeron M 410, 60 GB, DVR+-RW, wifi, 512 MB a 1,46 GHz takt? Moc se v současné situaci nevyznám, protože doma mám starší NTB už pět let... Ještě koketuji s myšlenkou koupit o něco lepší ntb a splácet, ale to se mi moc nezamlouvá...
To jako myslite ze si sami ty notebooky vyrabeji?
Tak to rozhodně ne, leda, že by existoval český výrobce ntb

. Utopie, bohužel. Vše požírají nadnárodní giganty, ale to jinak už nebude. Doufám, že si nemyslíte, že jsem takový amatér, který by si tohle myslel

. Napsal jsem to, protože lidi v mém okolí si převážně stěžují zrovna na alsu. Já s nimi problém neměl, ale taky jsem u nich nekupoval nic velkého. Už to nekomentuji...