Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na webovy server na domacim PC?  (Přečteno 3302 krát)

mlejnek.jindra

• Návštěvník
Jak na webovy server na domacim PC?
« kdy: 18 Září 2007, 17:26:44 »
dobry den. prosim vas. potreboval bych pomoct. rad bych si rozjel vlastni webovy server na svem domacim PC, abych mohl sve stranky mit na svem PC a nemusel nahravat na cizi server (pouzival jsem ic.cz). napiste mi prosim nekdo podrobny navod jak server nainstalovat a zprovoznit. dekuji

Muj OS: Kubuntu 7.04 Feisty Fawn

Beduin

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2007, 17:30:16 »
Tak jedna možnost je nainstalovat si Apache, PHP, MySql, FTP klient, nějaké další věci a nastavovat, nastavovat a nastavovat.

Případně si stáhnout nějaký hotový balíček (já používám XAMPP) - strejda google poradí, kde ho seženete. Ten nainstalujete, nastavíte pár věcí a hotovo :)

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
I <3 TRANCE mjuzik

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2007, 11:58:01 »
Citace: mlejnek.jindra
dobry den.prosim vas.potreboval bych pomoct.rab bych si rozjel vlastni webovy server na svem domacim pc,abych mohl sve stranky mit na svem pc a nemusel nahravat na cizi server (pouzival jsem ic.cz).napiste mi prosim nekdo podrobny navod,jak server nainstalovat a zprovoznit.dekuji

Muj OS: Kubuntu 7.04 Feisty Fawn
Spíš bych si zařídil nějaký dobrý hosting a ne vlastní server - budete to mít jednodušší a vyjde vás to levněji. Také počítám, že nejspíš máte obyčejný počítač, který je dost nevhodný je stálému provozu...

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2007, 12:10:02 »
To by taky musel mit zaznam v DNS a svoji domenu ne ? Asi by spise mel dat na radu vojtecha.t.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #5 kdy: 19 Září 2007, 12:10:41 »
Ako píše Vojtech. Včera po prečítaní tvojho príspevku som tiež na chvíľku nad tým uvažoval. Čo by sa u mna zmenilo?

- PC stále online
- Zaistiť si verejnú IP
- Odolávať útokom
- Išo by to na úkor mojej download/upload rate
- Nemohol by som sa v PC vŕtať každý deň
+ Ušetril by som 500Sk za hosting (mám hosting na želanie - koľko MB, emailovca a dtb potrebujem)
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Pavel Půlpán

« Odpověď #6 kdy: 19 Září 2007, 13:33:21 »
Provoz domaciho webovyho serveru fakt neni "sprosty slowo", ale nevidel bych to tak neprekonatelne.

Dost zalezi na vasem provideru a jeho podminkach. Nicmene urcite bych neprovozoval server na stejnem stroji jako desktop. Spise bych uvazoval o koupi nejake trosky, ktera by na provoz stacila a moc by nezrala.

A dodatek: To co usetrite za webhosting vrazite do energie a udrzby stroje. Takze zase takovej rozdil to neni.

Edit: Nicmene za zkusenosti ziskane s provozem serveru to stoji. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.