fujtajbl vespolek..
mam takovy maly dotaz.. jak je mozne otevrit v geditu nebo gvimu dokument s kancim kodovanim cp1250 (aka cunarna od billa)?
Cetl jsem manpages a googlil a nic rozumneho nenasel.. Vypada to totiz zcela presne tak, ze gedit ani gvim z ubuntich repos
nejsou zkompilovany s podporou teto "vychytavky" ..
Zatim to resim tak, ze pozadovany soubor otevru bud v browseru nebo oo, a nasledne pastnu do geditu, pac ten ma vystupni codepage
dle nastaveni (v mem pripade utf8)..
Pri otevreni cp1250 v oo se me zepta otravne okno na codepage (nemam rad kdyz se me pocitac pta na blbosti

)..
ps. progrepoval jsem si zdrojaky na gedit a ty se tvari, ze kodovani zvladaji vsechno a me se zda selskym rozumem divne, ze by
package-department v ubuntu ten veprovej gedit zkompiloval bez toho..
...
prave uplynula chvilka badani a vysledek: nezkompiloval! (pri ukladani si jde vybrat konkretni codepage, ale pro otevreni pouze
jazyk aka $LANG, coz znamena napr. cs_CZ.utf8 pro cestinu..)
ad.1) kam napsat Ubuntu "request for enhancement"? (patch pro GUI geditu pro codepage & ad.2)
ad.2) jeste jsem objevil dalsi vec: mam jakysi plugin v geditu, kterej nabizi seznam tagu, nicmene zvracene je zobrazuje
jako prelozeny nazev (dle lokalizace a ne trebas jako '
'/'nazev', napr: '' Definice
instance), coz mi pripada strasne matouci a jsa jakz takz zvykly poznat jmeno alespon nejakych tagu "in english",
hledani v ceskem prekladu me nici (resp. nenici, pac pro editaci html gedit nepouzivam -- ale nicilo by, kdyby ano
)
..Co se tyce zobrazovani tagu, moznosti jsou dosti siroke, treba zobrazeni '' a popupujici okenko s nazvem pri najeti
kurzoru..
Bohuzel neumim v gtk, takze opatchovat si to sam by mi zabralo neumernou dobu (ale uz se o to snazim..).
...
o5 chvilka badani: wow, snad by to slo zbustlit (objevil jsem kod jinyho pluginu, kterej ma temer stejny frontend nastaveni,
jako co bych rad /* chci udelat pouha 3 zaskrtavaci okenka
v ramci dialogu 'settings' */)..
No, a potom vyvstava dalsi otazka.. komu to poslat (patch):
a) Ubuntu a spolehnout se, ze to pres upstream "zamasqueradi" jako svoje a tim protlaci ke Gnome-developers s vysokou prioritou..
b) Gnome-developers, a spolehnout se na to, ze to bud hrde nedropnou a nebo nenechaji ulezet pred "qa-testingem" alespon pul roku..
resume:
1) jak otevrit v geditu a nebo gvimu cp1250?
2) kam poslat "request for enhancement" pro Ubuntu? (posilat to gnome-developers je nemoralni, jen at to zacvaka shuttelworth..)
3) komu poslat pripadny vlastni patch?
zdarec by nettezzaumana