Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blokujete reklamu? Všechnu?  (Přečteno 5394 krát)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Blokujete reklamu? Všechnu?
« kdy: 24 Září 2007, 21:32:22 »
Co si myslíte o blokování reklamy? Na Dsl.cz vyšel docela zajímavý článek, který je vcelku pravdivý. Co si o tom myslíte?
http://www.dsl.cz/clanky.php?clanek=856

Osobně jsem ochotný zaplatit za přístup na web typu idnes.cz, lidovky.cz (no jen jeden z nich) poplatek řkeněmě 50 kč/měsíc, výhodou můžou být opravdu kvalitnější články, kdyby tento systém fungoval a rozumné diskuze, protože patnáctiletí puberťáci by se do nich nedostaly a diskuze by se daly i používat.

A co se týká google adsense - líbí se mi na tom, že to je vzhledem k obsahu relevantní, ovšem někde to je implementované dost brutálně, viz třeba web Radka Hulána, kdy to je naplácnuté hned nahoru a ve velké míře.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 24 Září 2007, 21:42:51 »
Blokuju videa a flashe, text a obrázky nechávám jak jsou.
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 24 Září 2007, 21:44:51 »
Mám flashblock, takže blokuji všechen flash a s ním smaozřejmě i flashové reklamy a pak ještě vyskakovací okna (což jsou vždycky reklamy), ale jinak neblokuji - chodím jen na servery, kde reklama buď není nebo je volena tak, že nerozptyluje.

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 24 Září 2007, 21:48:40 »
Neblokuju nic. :cool:

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #4 kdy: 24 Září 2007, 21:48:43 »
Ano, videa a flash opravdu ruší, mimoto si myslím, že flash nemá na webu ve větší míře co dělat. Text neblokuji, neruší(když není velký, růžový a blikající), ale blokoval jsem a špatné mi to nepřijde. Od televize také vstávám. Pokud chce být stránka placená, ať je. Ale nikdo mi nebude jakkoliv diktovat, na co se budu dívat, kdy, jak a jak dlouho, jen kvůli "provozu stránek". Je ale pravda, že takhle se na webu nevydělává/nedá vydělat. Ale to se dá udělat i nerušivě a nenápadně, třeba tak, že někdy člověk i rád klikne (s Google AdSense se dá přímo čarovat)
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #5 kdy: 24 Září 2007, 21:52:47 »
Citace: vojtech.t
chodím jen na servery, kde reklama buď není nebo je volena tak, že nerozptyluje.
To je právě trochu problém většiny obecných zpravodajských webů, že reklamou jsou docela zaplácnuté, světlejší výjimkou (i když taky nic moc) je www.ihned.cz, koukám že asi vypadnu z idnes a budu chodit tam i diskuze vypadají, že se dají číst.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 24 Září 2007, 21:59:50 »
Citace: Kačer
Citace: vojtech.t
chodím jen na servery, kde reklama buď není nebo je volena tak, že nerozptyluje.
To je právě trochu problém většiny obecných zpravodajských webů, že reklamou jsou docela zaplácnuté, světlejší výjimkou (i když taky nic moc) je www.ihned.cz, koukám že asi vypadnu z idnes a budu chodit tam i diskuze vypadají, že se dají číst.
Na zpravodajství používám český rozhlas (a to jak rádio, tak portál rozhlas.cz) nebo stránky ČTK (ctk.cz).

Honzin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 25 Září 2007, 00:44:24 »
Podle mě, ten kdo blokuje cíleně reklamu by se jí stejně nenechal ovlivnit. Takže by ho jenom rušila. Většina lidí co znám o blokování reklamy nic netuší. Prostě normální lidé, které to nezajímá. Serfují a klikají jak se jim zachce, takže i na reklamu. To je podle mně cílová skupina.

Luban

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 25 Září 2007, 01:20:00 »
Textová mi nevadí, zbytek pokud možno blokuju. Pokud jsem pravidelně na stránkách s Google AdSense občas pro podporu provohzovatele kliknu :).

OT: zpravodajské servery - např lidovky.cz teď začali více "usekávat" články s odkazem "Další podrobnosti si přečtěte v zítřejším vydání deníku".
New York Times má prý čím dál tím více předplatitelů po netu. Poslouchám rozhlas, čtu lidovky.cz a idnes.cz (ten kvůli aktuálnosti zpráv). ihned.cz po redesignu je dobrý a přehledný, míjí mě aktualne.cz

Dancer

• Aktivní člen
  • *
  • .
« Odpověď #9 kdy: 25 Září 2007, 08:14:52 »
AdBlock, Flashblock, NoScript a mám stránky zcela bez reklam. :)
これはなんですか。 Ubuntu です。

DevilMuF

• Aktivní člen
  • *
    • MuFí stránky
« Odpověď #10 kdy: 25 Září 2007, 08:20:27 »
Reklamu blokuju. Jestlize mi je web sympaticky a navstevuji ho pravidelne, blokovani pro danou stranku vypnu (pod podminkou, ze se ze stranky nestane barenva hudba)
Ubuntu 16.04 64bit Clevo W230SS

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #11 kdy: 25 Září 2007, 09:20:22 »
Neblokuju nic :)

Ale v práci a na jednom z počítačů doma nemám flash - a vůbec mi nechybí :)

Taky raději čtu textové nebo "pda" verze, pokud je ten web má (ihned.cz/pda, doupe.cz/text atp.). Ne ani tak kvůli reklamě, jako spíš pro lepší přehlednost.

Jo a k těm "patnáctiletým puberťákům" - nemyslím si, že věk by byl tím činitelem, který ovlivňuje kvalitu diskusních příspěvků - když otevřete diskusi třeba na novinky.cz, chovají se tam jak dobytek lidé zcela zřejmě středního věku...

Platit za přístup na webovou stránku obecného zpravodajství je dnes dle mého nemyslitelné - už i papírové noviny se rozdávají zadarmo, byl by to pro ten web velmi rychlý krach. Kvalitnější zpravodajství by tam stejně nebylo, všichni opisují ze stejných zdrojů... :)

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #12 kdy: 25 Září 2007, 09:42:52 »
Nemyslím si, že by mě provozovatel webu měl možnost nutit do toho, abych se díval na reklamy.

Můj názor je, že dnešní člověk je natolik reklamou přehlcen, že je potřeba hledat nové obchodní modely. Možná i méně vtíravé.

A ano, klidně bych nějakou mikroplatbu za to, že budu moc koukat na web bez reklam, uvítal.

Ondřej Surý

• Host
« Odpověď #13 kdy: 25 Září 2007, 09:44:53 »
Citace: Rincewind
Jo a k těm "patnáctiletým puberťákům" - nemyslím si, že věk by byl tím činitelem, který ovlivňuje kvalitu diskusních příspěvků - když otevřete diskusi třeba na novinky.cz, chovají se tam jak dobytek lidé zcela zřejmě středního věku...
Souhlasím. Anonymita "davu" (v tomto případě internetu) dělá strašně moc. Povšimněte si, že lidé, kteří diskutují rozumně (pod články, teď nemyslím toto fórum), se většinou podepisují svým jménem.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 25 Září 2007, 11:06:06 »
reklamu ignorujem.. .nevadi mi, ked ma neotravuje okienkami (nie popup)

vnutena reklama (okna, ktore sa daju zrusit len kliknutim na ne) je len skodna, pretoze taky web prestanem navstevovat
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.