Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Probuzení ze sna? Zase ta informovanost!  (Přečteno 25015 krát)

Honzin

• Stálý člen
  • **
Probuzení ze sna? Zase ta informovanost!
« Odpověď #75 kdy: 25 Září 2007, 13:34:38 »
Citace: diwoczaak
Edit: Ale co je tak otravneho pro BFU na tom, ze si stahne LiveCD a zkusiho nazivo bez rizika.
Jeden muj kamarad, docela zkuseny win user, se boji spustit livecd jinak nez ve virtualnim pc. Ze pry nechce prijit o data. ze se mu to uz kdysi kdyz zkousel linux stalo. a toho proste nepresvedci snad nic... a ubuntu ve virtualu ne a ne nabehnout. ted me napadlo, ze asi ma spatne nastaveny acpi a apic :-) musim mu to rict.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #76 kdy: 25 Září 2007, 16:53:25 »
2 radek66 & tkubicek: Ano, jsou i takoví, ale to většinou bývají začátečníci obecně. Na druhou stranu, ptal jsem se jedné slečny, zdali by nechtěla vyzkoušet linux a ona mi na to odpověděla, že rozhodně ne, že by si s tím "za**ala celý počítač a nechce s tím nic mít" - to nejsou mýty? Ona nedostatečná informovanost s sebou mýty nese.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #77 kdy: 25 Září 2007, 17:17:18 »
Nejhorší je, že většina těch co tvrdí nejde tam photoshop, corel atd. je nemá ani legálně :D

Můj názor :

Photoshop / Pixel image Editor (800 Kč) to nikoho nevytrhne
Corel / Inscape (zadarmo)
malování a nějaký lepší malování / Gimp (zadarmo)
Winamp / XMMS (nejlépe AmaroK, kterej snad nemá konkurenci ani ve windows, ne každému však vyhovuje)
ICQ / Pidgin (bohužel kvalitní klient jako miranda pod linuxem není. animované avatary, hry, webka, přenos zvuku, xstatus a další feature nejsou)
Skype / Skype, Gizmo (bohužel absence webky)
WMP, VLC, Gom player a další / Mplayer (nejlepší), VLC (hned za ním), a další jako xine atd. splňují naprosto všechno co tyto přehrávače.
Solid edge, autodesk invertor, solid works a další / není pomoci vuď nějakou brutální snahou ve wine nebo podobných a nebo virtual PC, nejpohodlnější je pro mě Dual boot, bohužel tyto aplikace nezbytně potřebuji ke studiu.
Office od MS / OpenOffice.org

Alternativ je dost, ale přesto to nestačí na lidi přesvědčit je na přechod a taky proč když jim ty pirátský windows fungujou.

Hlavní chyba je, že lidi v linuxu vidí lepší windows, je ale potřeba brát to tak jak to je, jsou to odlišné systémy.
Acer Aspire 5101ANWLMi

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #78 kdy: 25 Září 2007, 18:09:01 »
Citace: mAXxZ!
Hlavní chyba je, že lidi v linuxu vidí lepší windows...
Se nediv, když to takto spousta lidí (nekriticky) prezentuje ;)
Korektní je říct: přechodem na linuxové distro získáte A, ale ztratíte B. Pak už si každý musí dát na misky vah, jestli mu to za to stojí nebo ne.
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

radek66

• Návštěvník
« Odpověď #79 kdy: 25 Září 2007, 18:25:50 »
Citace: hase
Tak potom nevim, proc ti lidi v tom linuxu jsou
jsou i jiné cílové skupiny než domácí koncák

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #80 kdy: 25 Září 2007, 18:31:27 »
Citace: hase
Citace: filo
Hlavní chyba je, že lidi v linuxu vidí lepší windows...
Se nediv, když to takto spousta lidí (nekriticky) prezentuje ;)
Korektní je říct: přechodem na linuxové distro získáte A, ale ztratíte B. Pak už si každý musí dát na misky vah, jestli mu to za to stojí nebo ne.
Tak potom nevim, proc ti lidi v tom linuxu jsou...Jedlickuv ustav ma vychazky
Že by jim klady A výrazně převažovaly nad zápory B ? Bingo! ;)

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #81 kdy: 25 Září 2007, 18:57:14 »
dle nasazení jestli jsem to správně pochopil jim právě A (linux) nevyhovuje víc než Windows. Jelikož i Linux má své chyby, HW podpora, nelinuxový SW jen těžko rozběhávat, zvláště specializováný SW.

Hase: Tvoji připomínku jsem nepochopil. Omlouvám se. Můžeš mi to převysvětlit ?
Acer Aspire 5101ANWLMi

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #82 kdy: 25 Září 2007, 19:17:24 »
dle nasazení jestli jsem to správně pochopil jim právě A (linux) nevyhovuje víc než Windows. Jelikož i Linux má své chyby, HW podpora, nelinuxový SW jen těžko rozběhávat, zvláště specializováný SW.

Hase: Tvoji připomínku jsem nepochopil. Omlouvám se. Můžeš mi to převysvětlit ?
Myslel som tym to, ze ked ludia povazuju za lepsi win. ale su v linuxe, tak je to trochu na palicu. Je to nelogicke - aj co sa tyka tvorcov, pretoze ako by mohli do toho dat vsetko, keby neverili, ze je to lepsie...Ja som bol tiez roky na win. a teraz som na linuxe, pretoze to pokladam za LEPSIE. To je predsa normalne. Takze predpokladam, ze kazdy kto presiel na linux, ho poklada za lepsi nez W - od vyvojarov az po koncoveho uzivatela. Nemusime neustale zdoraznovat slabu podporu HW - to uz je druha otazka. Myslim, ze linux ma tiez dost prednosti...
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #83 kdy: 25 Září 2007, 19:19:14 »
jop já souhlasím. Ale pokud jde o to za co linux považovat tak za lepší OS než Windows, nikoliv za lepší Windows, je to slovíčkaření ale takhle to funguje lidi si myslí, že jsou to lepší windows a pak když jim nic nejde samo od sebe mají spadlou čelist a začnou nadávat.
Acer Aspire 5101ANWLMi

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #84 kdy: 25 Září 2007, 19:24:49 »
jop já souhlasím. Ale pokud jde o to za co linux považovat tak za lepší OS než Windows, nikoliv za lepší Windows, je to slovíčkaření ale takhle to funguje lidi si myslí, že jsou to lepší windows a pak když jim nic nejde samo od sebe mají spadlou čelist a začnou nadávat.
Presne tak, ludia si zvykli nechat so sebou manipulovat a platit. Uz len koli tomu je pre mna linux lepsi - ze je to proste cesta von - neviem ci mi rozumies
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

mAXxZ!

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #85 kdy: 25 Září 2007, 19:41:28 »
rozumim :)
Acer Aspire 5101ANWLMi

radek66

• Návštěvník
« Odpověď #86 kdy: 25 Září 2007, 20:20:27 »
Dovolím si kluci opět připomenout původní téma. To že my tady máme nějaký důvod se linuxem zabývat, to si zdůvodňovat nepotřebujeme. Pokud ale někomu nainstalujete alternativní program na comp, nebo ho k tomu ukecáte, tak to sebou přináší zodpovědnost. Protože necitlivý přístup by mohl přinést nedůvěru lidí ve FOSS.
Jak jsem už párkrát zažil.

Tomáš Kubíček

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.foto-reklama.cz
« Odpověď #87 kdy: 25 Září 2007, 20:38:47 »
Nejhorší je, že většina těch co tvrdí nejde tam photoshop, corel atd. je nemá ani legálně :D

Můj názor :

Photoshop / Pixel image Editor (800 Kč) to nikoho nevytrhne
Corel / Inscape (zadarmo)
malování a nějaký lepší malování / Gimp (zadarmo)
Winamp / XMMS (nejlépe AmaroK, kterej snad nemá konkurenci ani ve windows, ne každému však vyhovuje)
ICQ / Pidgin (bohužel kvalitní klient jako miranda pod linuxem není. animované avatary, hry, webka, přenos zvuku, xstatus a další feature nejsou)
Skype / Skype, Gizmo (bohužel absence webky)
WMP, VLC, Gom player a další / Mplayer (nejlepší), VLC (hned za ním), a další jako xine atd. splňují naprosto všechno co tyto přehrávače.
Solid edge, autodesk invertor, solid works a další / není pomoci vuď nějakou brutální snahou ve wine nebo podobných a nebo virtual PC, nejpohodlnější je pro mě Dual boot, bohužel tyto aplikace nezbytně potřebuji ke studiu.
Office od MS / OpenOffice.org

Alternativ je dost, ale přesto to nestačí na lidi přesvědčit je na přechod a taky proč když jim ty pirátský windows fungujou.

Hlavní chyba je, že lidi v linuxu vidí lepší windows, je ale potřeba brát to tak jak to je, jsou to odlišné systémy.
Jojo...já jsem dospěl k tomu, že nemám nelegální ani systémy ani software na svých počítačích :-)
------------------------------------------------------------------------------------
Intel Mini Mac 1,83 Ghz, 2 GB RAM, MAC OSX 10.4.11, virtuálně XP přes Parallels Desktop; dual boot OpenSuse 11 Gnome a Win XP na AMD SEMPRON,  Ubuntu 8.04 na AMD k7
http://www.foto-reklama.cz

Pavelp

• Host
« Odpověď #88 kdy: 25 Září 2007, 20:47:55 »
Citace: radek66
Dovolím si kluci opět připomenout původní téma. To že my tady máme nějaký důvod se linuxem zabývat, to si zdůvodňovat nepotřebujeme. Pokud ale někomu nainstalujete alternativní program na comp, nebo ho k tomu ukecáte, tak to sebou přináší zodpovědnost. Protože necitlivý přístup by mohl přinést nedůvěru lidí ve FOSS.
Jak jsem už párkrát zažil.
Nesleduju tema uplne ale jedna vec mne prece jen napadla. Domnivam se, ze velkou, ne -li nejvetsi chybou nekterych propagatoru Linuxu je urcita nekriticnost v tvrzeni, ze na linuxu potazmo ubuntu vse funguje jako na windows, respektive vse se da nahradit nejakym open-source resenim. To neni pravda. Je to dano spise neznalosti problematiky, kterou ten uzivatel potrebuje resit. Oni tim nekritickym nadsenim nekdy nadelaji vice skody, nez uzitku. Nezlobim se za to na ne, spise se to snazim vysvetlit, pokud mam prilezitost.

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #89 kdy: 25 Září 2007, 23:45:45 »
to Pavelp: Přesně tak, to samé jsem se snažil říct o několik příspěvků výše.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.