Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s vypalováním mp3 [vyřešeno]  (Přečteno 10591 krát)

člověk

• Aktivní člen
  • *
Re: Problém s vypalováním mp3
« Odpověď #25 kdy: 30 Září 2007, 20:59:04 »
Ale vždyť tam už jsem jednou byl a výsledek je na adrese:  xubuntu.blog.cz
Není to jak spustit, jako kdyby to už nainstalováno bylo.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #26 kdy: 30 Září 2007, 21:03:37 »
Mrknite na adresu:  xubuntu.blog.cz
Gnome, myslíte ubuntu? Protože to tu jede jak zpomalený film. Mám totiž acer 630 MHz 256 RAM. Vím že další rada bude abych to dal do šrotu a koupil počítač, ale tolik nemám.

Ok, je mi jasný, že Xfce je rychlejší. Nic proti tomu. Bohužel pro vás to bude malý oříšek. :) Koukněte na http://www.xubuntu.xf.cz/ Autorem je zde přítomný na fóru Quaker. Přeložil i manuál, jistě vám to pomůže.

U těch obrázků mi připadá, že se Synaptic nespustil s právy roota.  Chtělo to heslo? Tedy buď zadat "gksudo synaptic" (nevím, zda-li je v Xfce), nebo jak psal Rincewind přímo do terminálu "sudo synaptic".

Teď mi řeknete, že jsem to měl napsat hned. Ale chtěl jsem nepoužívat terminál... :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 30 Září 2007, 21:16:23 »
Když jsem dal do terminálu sudo synaptic , tak to chtělo heslo, ale když jsem šel přes ALT+F2 tak to chtělo heslo také a výsledek byl úplně stejný viz. tabulka na xubuntu.blog.cz
Tedy jestli jsem správně pochopil otázku.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #28 kdy: 30 Září 2007, 21:19:35 »
Jo, pochopil správně. Dnes padla, zítra je taky den, Slunko mi to slíbilo. :)

N. Á. V. O. D. Y.

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #29 kdy: 01 Října 2007, 08:14:59 »
Dobrý den.
Včera jsem ještě několikrát zkoušel instalaci jak přes terminál, tak přes ALT+F2, ale se stejným výsledkem. Poté jsem zavřel všechny stránky a ještě to zkusil přes terminál a ono se rozsvítilo tlačítko použít. Tak jsem tam nainstaloval co šlo o velikosti asi 26Mb.
Situace s vypalováním mp3 se však vůbec nezměnila. Při vypalování mp3 se to automaticky převede na MPEG1 layer3 a nemám možnost to změnit. Zkoušel jsem "převést stopy" (tak to tam nazývají) z mp3 na wav a to šlo bez problémů, ale při zkoušce z wav na mp3 program "spadl". Zápis jsem si uložil, jestli to k něčemu bude.
Zkrátka K3b mp3 vůbec nezná a nechce znát, pouze ho přehraje, ale to jsem zjistil že to přehrává přes totem.. Systém jsem i plně aktualizoval, ovšem bezezměn. Tak nevím co dál...
« Poslední změna: 25 Listopadu 2009, 13:55:29 od Anna Taliánová »

mumu

• Návštěvník
« Odpověď #30 kdy: 01 Října 2007, 09:24:25 »
Nie je mi jasne, co vlastne chcete vypalit. Ak chcete vypalit MP3 subory na CD, pouzite funkciu v K3B New Data CD Project. Ak chcete vypalit z MP3 suborov audio CD, pouzite New Audio CD project. Ak chcete previest audio CD do MP3 formatu a ulozit do pocitaca, pouzite Rip Audio CD. Funkcia Napalit MP3 neexistuje, vypaluje sa to ako datove CD.
Fujitsu-Siemens Intel Core 2 Quad @ 6600
Ubuntu 10.04 LL

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #31 kdy: 01 Října 2007, 10:06:44 »
Situace s vypalováním mp3 se však vůbec nezměnila. Při vypalování mp3 se to automaticky převede na MPEG1 layer3 a nemám možnost to změnit.

Ale MPEG1 layer 3 je jiný název pro MP3!

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: 01 Října 2007, 10:10:29 »
Mám uloženo v počítači hudbu ve formátu mp3 a chci ji vypálit na cd ve formátu mp3. K3b ji odmítá vypálit jakýmkoliv způsobem.
Ten to sice vypálí, ale v MPEG1 layer 3 . 
Ukázky stránek jsem vám dal na adresu: xubuntu.blog.cz  a to jak cestou datacd, tak audiocd.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #33 kdy: 01 Října 2007, 10:13:21 »
Mám uloženo v počítači hudbu ve formátu mp3 a chci ji vypálit na cd ve formátu mp3. K3b ji odmítá vypálit jakýmkoliv způsobem.
Ten to sice vypálí, ale v MPEG1 layer 3 . 
Ukázky stránek jsem vám dal na adresu: xubuntu.blog.cz  a to jak cestou datacd, tak audiocd.
MPEG Layer 3 = MP3
S xubuntu nemám zkušenosti. A něco jiného Vám vypalovat jde?
« Poslední změna: 01 Října 2007, 10:15:51 od Martin - ViPEr*CZ* »
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

mumu

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 01 Října 2007, 10:14:26 »
Ako som pisal vyssie, vypalte to ako obycajne datove CD. MP3 su len data!
Ubuntu 10.04 LL

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: 01 Října 2007, 10:16:39 »
DVD přehrávače mi to nepřehrávají jako mp3, ale jako audio cd, (wav). Velikost přitom naroste.

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #36 kdy: 01 Října 2007, 10:19:56 »
Jak jsem psal při vypálení jako data je výsledek úplně stejný.
Vypalovat data lze normálně (JPG) i wav

mumu

• Návštěvník
« Odpověď #37 kdy: 01 Října 2007, 10:23:26 »
Napisem to este raz, ak som sa vyjadril predtym malo zrozumitelne. Ak chcete mp3 subory z pocitaca ulozit na CD vo formate mp3, zvolte v k3b funkciu "New Data CD Project". Mysou do spodneho okna natahajte mp3 subory, ktore chcete vypalit. Stlacte "Burn" a vypali Vam to mp3 na CD.
Ubuntu 10.04 LL

charon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #38 kdy: 01 Října 2007, 10:27:24 »
 8)Stiahni si manuál :http://ubuntu.kayle.sk/download.html.
Tam je všetko pekne popísané.Pridáš si nové zdroje.Avšetky programy ktoré potrebuješ si nainštaluješ cez Synaptic.Problémov bude minimum.
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #39 kdy: 01 Října 2007, 11:20:27 »
Píši to již po třetí,  Ze souboru v počítači kde mám uložené mp3 chci vypálit mp3 na cd. V K3b si tento soubor otevřu,   zmáčknu "nový audio cd projekt (nový datový cd projekt)" - mám to popsáno česky-  a myší přetáhnu mp3ku dolů. Přitom se mi automaticky změní mp3 na MPEG1 layer3 (je to pěkně vidět na obrázku xubuntu.blog.cz) Nemám šanci to nějak ovlivnit.
Takto vypálené cd vložím do počítače a ten mi napíše že "AUDIO cd má nějakou chybu" a že "nlze připojit"
DVD přehrávač mi to přehrává jako audio cd.

mumu

• Návštěvník
« Odpověď #40 kdy: 01 Října 2007, 11:28:13 »
Vzdavam sa :)
Ubuntu 10.04 LL

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #41 kdy: 01 Října 2007, 11:30:07 »
Při vložení takto vypáleného cd do pčítače mi to přesně napíše:  obsah adresáře nelze zobrazit,  VFS error  neplatné parametry. 
Přitom když do pc vložím cd s mp3 tak to normálně vidí mp3.

mumu

• Návštěvník
« Odpověď #42 kdy: 01 Října 2007, 11:34:53 »
A co urobi iny napalovaci program? V Xubuntu je myslim XFCE burn a ten datove CD dokaze palit.
Ubuntu 10.04 LL

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #43 kdy: 01 Října 2007, 11:35:56 »
.... zmáčknu "nový audio cd projekt (nový datový cd projekt)" .....
Nový audio CD projekt - vytvoří hudební audio cd (CDDA) přehratelné v cd přehrávačích (max. doporuč. rychlost vypalování 8x)
Nový datový CD projekt - vytvoří datové cd tzn. budou se na něm nacházet .mp3 soubory, přehratelné v pc, nebo v přehrávači schopném přehrávat .mp3 soubory.
Aj dont spíík ííngliš :)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #44 kdy: 01 Října 2007, 12:22:22 »
Musíš se rozhodnout, jestli chceš, aby tvé CD šlo přehrávat v běžné audiověži - pak vyber "nové audio  CD". Vejde se na něj méně skladeb a MP3 budou převedeny do formátu CDDA (1 skladba cca 80-100MB). (tomuto odpovídá první obrázek na tvém blogu)

Pokud Ti stačí, že to bude hrát v počítači a v DVD přehrávači, co umí MP3, vyber "nové datové CD. Potom se skladby toliko zkopírují a vejde se jich tam mnohem více. (tomuto odpovídá druhý obrázek na tvém blogu)

Pokud Ti to DVD přehrávač v případě druhé varianty nechce brát, může být chyba v českých názvech souborů nebo v příliš složité adresářové struktuře (moc složek v sobě) vypáleného disku.

A ještě jednou, MPEG layer 3 je totéž jako MP3, resp. MP3 je zkratkou pro MPEG Layer 3 :) Na prvním obrázku ten text označuje typ zdrojového souboru, ze kterého byla skladba převedena do formátu zvukového CD, na druhém typ souboru, který bude vypalován.
« Poslední změna: 01 Října 2007, 12:24:22 od Rincewind »

člověk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #45 kdy: 01 Října 2007, 12:27:40 »
Vyřešeno.
Myslím že několika pánům dlužím omluvu.
Zkusil jsem ještě jednou dle poslední rady vypálit mp3 v cd data projektu. Vše probíhalo ve výše uvedeném postupu a zvrat nastal při vložení CD do PC který hned uviděl to co jsem byl zvyklý u Windows. DVD přehrávač též poznal že přehrává mp3.
Při zpětném pohledu mě mátlo, že jsem přetáhl myší mp3 ze souboru dolů a okamžitě se mp3 změní na MPEG a to stejně jako u AUDIO CD projektu.
Vypálenou mp3 z data CD projektu jsem už ale znovu neodzkoušel v PC, nebo DVD.
Tímto se všem pánům omlouvám za nepřesné informace které jsem podal. Udělal jsem to tak nevědomky a vzniklá situace mě mrzí. S pozdravem člověk.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #46 kdy: 01 Října 2007, 13:32:17 »
Myslím, že lidé to pochopí. Pro vás to znamená pečlivě a s rozmyslem odpovídat a poskytovat informace. Nejlépe zkusit i sám zkoušet a zkoumat jiné postupy.

N. Á. V. O. D. Y.

Zdenek K. aka "djz88"

• Aktivní člen
  • *
  • Join the Darkside
Re: Problém s vypalováním mp3 [vyřešeno]
« Odpověď #47 kdy: 01 Října 2007, 15:13:23 »
pokud se nepletu tak MP3 vyuziva kodovani MPEG-1 layer 3 :)
I <3 TRANCE mjuzik

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.