Dejme tomu, že ní mám dva tisíce. Jo jistě nějakou představu o tom mám, ale nevím která karta mi pojede pod linuxem
Doporučoval bych spíš
pořídit karty dvě, digitální a analogovou
zvlášť. S hybridy bývají často problémy, navíc většinou neumožňují používat analogovou i digitální část zároveň.
Toho, že by analogová karta byla v dnešní době zbytečná investice bych se nebál, myslím, že naši zákonodárci ještě digitalizaci pár klacků pod nohy hodí...
A kabelovky budou ještě pěkných pár let analog provozovat taky.
Navíc myslím, že do dvou tisíc se dá dostat i s nákupem dvou karet.
Já mám digi kartu Technisat AirStar2 - a jsem s ní 100% spokojen - perfektní příjem na malou pokojovou anténku, plug&play provoz v linuxu.
Analog mám Pinnacle PCTV Analog Pro, což je sice dražší, ale obrazem velmi dobrá karta. Ze začátku jsem svedl trošku boj se zvukem, ale nyní funguje také výborně.
Předtím jsem měl Hercules Smart TV MONO - ta jela, ale bylo třeba nastavovat parametry modulu jádra. Kvalitou pinnaclu ovšem nesahala ani po kotníky.
Bezproblémové bývají i analogové karty Winfast a na MythTV bývají často používány karty Hauppauge PVR-150, 350 či 500, které mají hardwarovou MPEG2 kompresi, takže ušetří procesoru.