Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chyba pred koncom aktualizacie na 7.10  (Přečteno 1771 krát)

depeha

• Návštěvník
Chyba pred koncom aktualizacie na 7.10
« kdy: 15 Října 2007, 20:13:21 »
čavko... pred chvýľkou som updatoval system na 7.10. aspoň som chcel. asi 4 hod sťahovalo a inštalovalo aktualizacie a potom napísalo niečo ako aktualizacie nemôže byť dokončená a zrušilo to. system zostal čiastočne funkčny. tak som ho reštartoval a teraz sa tváry ako Gusty Gibbon. Funguje ale nie úplne. aktualizacie a niektoré ostatné súčasti sa vôbec nedajú spústiť. (terminál a pripojenie na internet ide). skúšal som downgrade na 7.04 podľa http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=2604826&postcount=2 tohto návodu, ale nepomohlo. nevie mi niekto poradiť ako to obnoviť? (napr. downgrade z CD alebo cez internet)

Pavel Půlpán

Re: Chyba pred koncom aktualizacie na 7.10
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2007, 21:43:25 »
Zkusil bych:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get install -f
sudo apt-get dist-upgrade

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2007, 21:49:02 »
Příliš tomu nerozumím, ale mohlo by pomoct dpkg-reconfigure -fa. Pokud je systém rozbitý, tak to může pomoct.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

menganito

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2007, 07:06:13 »
Mám podobný problém, aj keď u mňa je chyba medzi stoličkou a klávesnicou, cca v 60% inštalácie mi (nesmejte sa ) vypadol napájací kábel z PC...
Po restarte nenabehli ani X ka, tak som použil dpkg-reconfigure s nejakým parametrom (neviem už akým) a po ďlšom reštarte sa tvári akože Gutsy, ale rýchlosť je slabá, mám pocit že to stále nie je ono... Dá sa to nejak napraviť? Keď nie, dám si čistý install GG :(

depeha

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Října 2007, 15:11:19 »
Zkusil bych:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get update
sudo apt-get install -f
sudo apt-get dist-upgrade

Nepomohlo to. po prvom a druhom príkaze to ukazalo chybu, po potvrední tretieho stiahlo a nainštalovalo okolo 80MB a potom nič. tak som skúsil znovu prvy a druhy príkaz a už fungovali ale tak nič to nepomohlo.

Příliš tomu nerozumím, ale mohlo by pomoct dpkg-reconfigure -fa. Pokud je systém rozbitý, tak to může pomoct.
Tak toto nefungovalo vôbec, tiež to napísalo chybu.

Včera som nemal čas presne napísať čo sa stalo tak...
ubuntu mi ponúkol upgrade na 7.10 tak som ho dal upgrad-ovať. Prvé try kroky zvladol vpohode, ale pri štvrtom (zdá sa mi že "sťahujem a inštalujem" alebo nejak tak) začal vyhadzovať chybi o tom že súbory nemôžu byť nakomfugurované, ale priebeh inštalácie to neovplivní. tak po asi 30 správach naskočilo ďalšie okno, v ktorom bolo napísané že aktualizácia nemohla byť dokončená a bude prerušená. tak som klikol na OK alebo zavrieť (už neviem presne) a aktualizacia skončila. tak som ho reštartoval, lebo vôbec nereagoval a normalne nabehol (len zo znemením rozlíšením obrazovky). nič poriadne nefungovalo, večšina vecí sa nedala zapnuť, takže som skusil downgrade ale nič sa nestalo. Dnes, keď som ho zapol zistil som že už funguje správca aktualizácií, ale nič tak nebolo takže...
Pred aktualizáciou som rozmýšľal že ho akutalizujem cez CD, ale aktualizácia cez internet mala stiahnuť cez 1100MB, tak som si myslel že je to výhodnejšie...

EDIT:
tak som včera vymazal 7.10-ku a nainštaloval naspäť 7.04. Mám ešte jednu otázku: Kedy je správny čas Upgrad-ovať na 7.10 a ako? je lepšie cez internet alebo cez CD?
a nemusí to byť downgrade, ale pomohlo by aj 100% zfunkčniť aktualnu verziu. (nejak to opraviť)
« Poslední změna: 17 Října 2007, 12:37:22 od depeha »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.