Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: rozdil mezi debianem a kubuntu  (Přečteno 1929 krát)

martasek

• Aktivní člen
  • *
rozdil mezi debianem a kubuntu
« kdy: 21 Října 2007, 20:49:34 »
dobry den. pred nedavnem jsem tu resil pripojovani a nepripojovani cd/dvd mechaniky. ikdyz jsem to castecne vyresil, nedalo mi to a vyzkousel jsem primo debiana. musim rict, ze tento problem to vyresilo. ale vyskytl se jiny problem. ten tu nechci uvadet, nebot to nepatri dle me na ubuntu forum. urcite jeste vyzkousim kubuntu 7.10. moje dotazy zni:

a)  jaky je rozdil v detekci hdd, cd/vd mechanik mezi debianem a kubuntu. dle fstab mi to prijde stejne, jen v debianu nemam problem
b)  lze pouzit balicky ubuntu na debiana? kdyz vezmu v uvahu, ze kubuntu z neho vychazi.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Re: rozdil mezi debianem a kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2007, 21:52:38 »
a) zalezi spis na verzi jadra a pouzitych patch balickach
b) lze, ale pocitejte se zavislostmi, ktere jdou mnohdy do stovek dalsich balicku
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

martasek

• Aktivní člen
  • *
Re: rozdil mezi debianem a kubuntu
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2007, 22:01:41 »
a) zalezi spis na verzi jadra a pouzitych patch balickach
b) lze, ale pocitejte se zavislostmi, ktere jdou mnohdy do stovek dalsich balicku

a)  tomu rozumim
b)  zavislosti by mi ani tak nevadili, zkousel jse  instalnout balicky z repozitare medibuntu a ubuntu a nejak se nedarilo. bud si to neumelo zavislosti vyhledat, nebo to neumim nastavit tak, aby si to ty zavislosti naslo samo. programy instaluju pres adept manager.

ale v kazdem pripade dik za osvetlenou. bylo mi potvrzeno to co jsem si zatim jen myslel

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.