Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace 7.10 k 7.04  (Přečteno 1868 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
Instalace 7.10 k 7.04
« kdy: 20 Října 2007, 17:35:54 »
Tak mám strach o plně funkční instalaci 7.04 a mám dost velký disk na to ,abych tam měl ještě instalaci 7.10.
Asi si budu muset vytvořit oddíl v Gnome partition editor.Tam si myslím,že musím dát nahrát novou instalaci.Jak to mám udělat s Grubem.Kam ho mám nechat nahrát?Tam kde je nyní nebo někam jinám ?Poraďte prosím a popř.mně opravte v mém postupu.
Děkuji

Pavel Půlpán

Re: Instalace 7.10 k 7.04
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2007, 17:51:27 »
Je to skoro jedno, hlavne ze se zavadec Grubu nahraje spravne do MBR. ;)

slamozrout

« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2007, 17:53:22 »
Grub se nainstaluje automaticky.Vychozi bude GG a FF tam nekde bude,takze bych nemel strach ze se nedostanes do FF.Jinak grub se naistaluje do MBR.Pokud chces mit vychozi grub z FF tak se mrkni na wiky a tam je navod jak obnovit grub.Zase tam bude na vyber i GG,ale nebude prvni,ale nekde niz.
Odkaz na tu obnovu grubu:

Kód: [Vybrat]
http://wiki.ubuntu.cz/Obnova_boot_mana%C5%BEeru_Grub_po_reinstalaci_Windows

MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Kingskid

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2007, 12:08:28 »
Já jsem upgradoval včera (Edubuntu) a výsledek nebyl zrovna to, co jsem očekával. Na úvod musím říct, že první chybu jsem udělal sám, protože jsem začal upgradovat a neměl jsem stažené všechny aktualizace na 7.04. Takže jsem se vrátil a nejdřív aktualizoval. Po upgradu mě přivítal Grub, který z nějakého důvodu ignoroval instalaci WXP. Vzhledem k tomu, že některé věcí jako Compiz mi pak v 7.10 nejely, rozhodl jsem se pro čistou instalaci Ubuntu (říkal jsem si, že jsem to asi podělal s tou zapomenutou aktualizací 7.04). Bohužel čistá instalace mi nabídla nefunkční Grub. Ani Ubuntu ani WXP se mi z něj nespustí, jen vyhodí error message. Obešel jsem to manuálním zásahem do boot menu během startu PC, čili při každém spuštění teď mačkám F8, nastavím boot a pak se objeví Grub menu, které funguje. Jak to, to fakt nechápu. Mám dva HD, tak jsem si říkal, že mám asi 2x nainstalovaný Grub, ale když jsem editoval menu.lst, změna (pošoupnutí WXP na začátek seznamu) se projevila v nefunkční i funkční Grub nabídce. Zkusím si ještě pohrát s menu.lst, ale jestli to nerozchodím, smáznu 7.10 a nechám na PC jen WXP (stejně na něm většinou dělá moje drahá polovička). Na svém NB pak zřejmě raději zůstanu u verze 7.04, která mi funguje.
BTW, když jsem spustil 7.10, nainstaloval jsem VLC a pustil si hudbu. Po chvilce jsem VLC vypnul, ale hudba hrála dál. Mrknul jsem do běžících procesů a VLC spalo, tak nevím, co to bylo za akci.
V každém případě mám z nové verze poněkud smíšené dojmy.

slamozrout

« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2007, 14:59:18 »
A preistalovani Grubu jsi zkousel?Ja ma taky dva disky na masteru mam WinXP a GG na slave mam data(fat32) a Linux Mint a po ciste instalaci GG mi vsechno funguje.Tak mozna ze se spatne naistaloval grub.
MSI P35 Platinum, Core 2 Duo E6850 3GHz, Patriot DDR2 2x1GB 800MHz Kit, ASUS EN8600GT 512MB DDR3, Archlinux....

Kingskid

• Host
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2007, 16:10:31 »
A preistalovani Grubu jsi zkousel?Ja ma taky dva disky na masteru mam WinXP a GG na slave mam data(fat32) a Linux Mint a po ciste instalaci GG mi vsechno funguje.Tak mozna ze se spatne naistaloval grub.

Trochu se bojím, abych si nezlikvidoval přístup k WXP. Manželka tam má rozdělanou práci (webdesign) a nerad bych jí způsobil potíže. Dá se nějak ověřit, jestli nemám ty Gruby nainstalované dva?

slamozrout

« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2007, 18:19:12 »

Trochu se bojím, abych si nezlikvidoval přístup k WXP. Manželka tam má rozdělanou práci (webdesign) a nerad bych jí způsobil potíže. Dá se nějak ověřit, jestli nemám ty Gruby nainstalované dva?

Tak si zazalohovat soubor /boot/grub/menu.lst a propripade,ze by se zlikvidoval pristup k win.Ale myslim si, ze by nemelo.Me se win ukazali vzdycky a to sem si s grubem pekne hral a kdyz testuju nejakou jinou distribuci na slavu,tak si to distro prepise grub s Ubuntu na ten svuj,takze to pak preistalovam a vse v poradku.Tak bych se toho nebal,upravit se to da vzdycky.Myslim si,ze mit naisatlovany dva gruby nejde,jedine,ze by kazdej byl na jinm disku, ale ten botovaci by byl ten mastru.

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 21 Října 2007, 19:39:46 »
Pro Slamozrout,
a kam jsi nechal nainstalovat Grub.Tam kde máš XP nebo kde máš Linux?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.