Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 7.04 ->7.10: kernel panic  (Přečteno 2491 krát)

Ji31

• Aktivní člen
  • *
7.04 ->7.10: kernel panic
« kdy: 21 Října 2007, 02:25:59 »
Zkoušel jsem updatovat z 7.04 na 7.10 a při instalaci mi to vyhodilo spoustu hlášek o tom, že se nepovedlo nainstalovat nebo aktualizovat různé balíky kvůli chybám v závislostech. Nakonec mi to vyhodilo hlášku, že to s aktualizací úplně končí a že bude pravděpodobně systém nestabilní.
Po restartu se systém tváří jako 7.10, ale při bootu to pochopitelně skončí u kernel panic.

Co teď s tím? :o
Jaké mám vlastně teď možnosti? :-\
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 01:07:15 od Anna Taliánová »
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

qUAKER

• Host
Re: 7.04->7.10 kernell panic, konec..
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2007, 10:14:03 »
v GRUBu by melo byt jeste stale jadro z Feistyho. Zkus nabootovat na nej a opravit chyby v zavislostech. pak spust
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get dist-upgrade --fix-missing

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2007, 17:02:56 »
v GRUBu by melo byt jeste stale jadro z Feistyho. Zkus nabootovat na nej a opravit chyby v zavislostech. pak spust
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get dist-upgrade --fix-missing

Tak to bohužel nepůjde, protože na výběr mám akorát 11 různých verzí 7.10 :-[

Nešlo by to alespoň tak, že bych si teďka z LiveCD vytvořil třeba 40GB oddíl a do něj nahrál všechny soubory z /home/my_user co chci zachránit (aspoň udělám očistu, snad bude velikost oddílu stačit). Zbytek bych zformátoval a po nainstalování systému úplně odznova bych je jenom překopíroval do nového home. Co pak ale s tím 40GB oddílem, šlo by to pak nějak přilepit k třeba stávajícímu home nebo někam jinam? Je to vůbec možné to takhle provést? Nerad bych o svý data přišel, zatím se ke všem datům na disku bez problémů dostanu.

Díky
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Října 2007, 19:06:03 »
Mě přechod na 7.10 zamrznul, po restaru naskočí menu multiboot, ten však nereaguje na klávesnici nakonec to skončí hláškou kernel panic. nereaguje to ani na "press F2 to enter setup", abych se podíval, proč to nechce bootovat z CD. Stáhnul jsem si CD, které na jiném počítači bootuje, tady je mi  na nic. Dík za každou radu. Notebook ACER 3103WLMi
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 01:10:11 od Anna Taliánová »

kotz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2007, 23:55:33 »
Tu 40 si muzes namontovat primo jako /home/tvoje_jmeno a pri instalaci systemu ji dynamicky zvetsit.
Ja to resim tak ze mam 10 GB na system a zbytek mam jako home na to ostatni. Takze data jsou v bezpeci (pokud si zrovna nehrajes s programkem typu GParted a nezjistujes co umi :))
« Poslední změna: 22 Dubna 2008, 01:06:22 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.