Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomalé vykreslování obsahu adresářů  (Přečteno 1795 krát)

xardas

• Návštěvník
Pomalé vykreslování obsahu adresářů
« kdy: 23 Října 2007, 19:16:52 »
Ahoj všichni,
mám problém, že při ukládání čekám dlouhou dobu (cca 2 - 5s) na vykreslení obsahu adresáře. Přibližně mám v adresáři 200 - 500 fotek. samozřejmě čim víc souborů a podadresářů mám ve složce tím déle trvá, než se obsah vykreslí. Normálně používám XFCE nebo gnome - odezva je stejná. Ani nezáleží na tom zda složku otvírám poprvé nebo po desáté, porád to trvá stejnou dobu. Pokud však použiju gThumb pod KDE tak vykreslení obsahu je znatelně rychlejší. Je sice hezký, že Gnome zabírá 300 MB paměti, XFCE cca 200 MB a KDE cca 1GB, ale KDE je prostě svižnější. Máte nějaký tip na urychlení výše uvedeného problému?? Možná by pomohlo, kdyby se gnome / xfce více nahrával do paměti.
Jinak běhám na Kubuntu 7.10 (tento problém přetrvává už od od 6.06, kdy jsem s ubuntu začal), Celeron  2 GHz, 1024 MB RAM, fglrx ovladač ATI a 9600 PRO

Pokud sem to popsal moc kostrbatě tak se omlouvám

Díky za tipy

Pavelp

• Host
Re: Pomalé vykreslování obsahu adresářů
« Odpověď #1 kdy: 23 Října 2007, 19:29:51 »
V konqueroru je volba Pohled - ikony adresaru reflektuji obsah. Kdyz se nastavi, zpomali se.
Dal se tam da v nastaveni cosi smoulit s pameti,  ale nikdy jsem to nepouzil.
Nebude nejaka obdobna moznost i v Gnome ?

Ji31

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Října 2007, 20:11:56 »
Mně to dělá, taky, ale jenom u jednoho adresáře, ve kterém mám asi tak 200-500 obrázků. Taky nevím co s tím.  :-[
Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 23 Října 2007, 20:15:17 »
Nejsem si jist, ale treba to pomuze...

KControl->Komponenty KDE->Vykon KDE->Minimalizovat spotrebu pameti.

Pokud tomu tedy u Ubuntu neni jinak. 8)

xardas

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Října 2007, 20:23:08 »
Thunara jsem tedy rapidne zrychlil potom, co jsme vypnul nahledy, nautilus se taky zrychlil, ale ne tak vyrazne jako thunar, ale pri ukladani to nema vliv, mozna nepatrny. a to co rikal Pavelp tak to sem tam nenasel. Pri ukladani to neni to same jako thunar / nautilus nebo, tj. nastaveni se na to nevstahuje??

jinak mě nejde o to ubrat KDE paměť, sice bere 95% ale aspoň to je svižnější, radši bych byl, kdyby si XFCE / Gnome bralo víc a taky bylo svižnější :-)
« Poslední změna: 23 Října 2007, 20:25:38 od xardas »

menganito

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2007, 21:22:33 »
Ak nepotrebuješ náhľady obrázkov, v Gnome choď do Upraviť > Nastavenia > Ukážka a tam to poobmedzuj.

xardas

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Října 2007, 22:03:33 »
jak jsme psal výše, to jsem udělal, zrychlilo to malinko nacitani v nautilu, ale kdyz ukladam a volim adresar kam chci neco ulozit tak tam to trva porad stejne dlouho. Nejvíc to pocituju kdyz ukladam z gThumb.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.