Zdravim, po delší době jsem se konečně rozhodl koupit noťas. Po různých procházení fóry jsem se nakonec rozhodl pro IBM/Lenovo, konkrétně pro model R61. Jak je známo, i tento notebook se prodává v různých typech podle hardwarového vybavení a tak jsem nakonec zůstal nerozhodnut mezi těmito typy:
NF55QCF a
NA01ECF. Tyto dva noťasy se od sebe liší úhlopříčkou lcd a hlavně grafickou kartou. Jedna je Intel X3100, druhá nVidia Quadro NVS 140M. Chci se tedy zeptat, co byste mi na linux více doporučili, jelikož jak jsem zjistil intel má drivery jiz v jádře. Rád bych tedy vědel jestli výkon nVidie bude znatelný, kvůli uzavřeným ovladačům (kdesi jsem četl že některé nVidie pracují pod linuxem třebas na 70% svého výkonu). Grafiku bych ani tak moc nevyužíval na hry, na nejaky nejnovejsi jako vubec, ale byl bych rád abych na nic nějaký ty 'lepší' spustil, dále bych tam taky velice rád rozjel compiz fusion. Grafika by podle nějakých
zdrojů na linuxu fachčit měla, ale stejně bych radši něco zjistil od uživatele, který se s ní setkal. Na
ubuntuforums.org řešili stejný problém, ale nějaký závěr ohledně nVidie jsem tam nenašel. Díky za odpovědi, novalu