Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: linky, symlinky a spouštění aplikace přes zástupce [vyřešeno]  (Přečteno 2034 krát)

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
Dobrý den,

situace je zhruba takováto:

/home/dan/Ftp je připojený disk sdílený serverem přes sambu. v nem je adresář codexis a v něm codexis.exe jako M$ aplikace. tenhle bez problémů spustím v průzkumníkovi tak, že na něj kliknu pravým a dám spustit s "wine". tak jsem si chtěl udělat něco jako zástupce na ploše a vytvořil jsem symlink a nefunguje (ln -s target zástupce). nefunguje, divné. koukal jsem do nápovědy, ale nějak mi nedochází ty rozdíly. kde dělám chybu? jde mi o to, abych nemusel vždycky otvírat ten adresář. mohl bych napsat krátký skript typu cd/codexis ./codexis.exe ale přijde mi to kostrbate.

díky
« Poslední změna: 18 Listopadu 2007, 23:58:57 od Anna Taliánová »
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

nettezzaumana

• Host
Re: linky, symlinky a spouštění aplikace přes zástupce
« Odpověď #1 kdy: 30 Října 2007, 08:51:46 »
zkus:
ln -sn /plna/cesta/k/cili /plna/cesta/k/linku

zkontroluj prava linku, adresre a cile

fish

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Října 2007, 09:18:39 »
Spúšťam pspad (v kde)  pomocou vytvoriť nový -> odkaz na aplikáciu
príkaz:
wine $HOME/.wine/drive_c/Program\ Files/pspad/PSPad.exe
a paracovný priečinok:
"$HOME/.wine/drive_c/Program Files/pspad"

Určite niečo podobné bude aj v Gnome. Hlavne treba "wine codexis.exe", nie "./codexis.exe".
« Poslední změna: 30 Října 2007, 09:22:06 od fish »
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 30 Října 2007, 10:52:38 »
/home/dan/Ftp je připojený disk sdílený serverem přes sambu. v nem je adresář codexis a v něm codexis.exe jako M$ aplikace. tenhle bez problémů spustím v průzkumníkovi tak, že na něj kliknu pravým a dám spustit s "wine". tak jsem si chtěl udělat něco jako zástupce na ploše a vytvořil jsem symlink a nefunguje (ln -s target zástupce). nefunguje, divné.

Neni mi jasne, na jaky soubor jste vytvarel symlink (napiste pripadne presny prikaz, ktery jste pouzil). Na ten EXE? To ale neznamena, ze nemusite poustet WINE. Symlink je pouze jakysi odkaz na soubor, ale rozhodne neudava, v cem se ma soubor otevirat. Pokud chcete aplikaci poustet poklikem, tak si vytvorte na plose zastupce (jak bylo receno v predchozim prispevku). A nebo si napiste ten skript.

marshall1727

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Října 2007, 14:09:02 »
děkuji, rada č. 2 funguje. na ploše pravým tlačítkem myší > vytvořit spouštěč > a použitý příkaz je wine /absultni/cesta/ke/codexis.exe

ještě jednou díky
--
koupil jsem si nový server a ladím ho. proto to zde spamuju. (2xXeon5110; IntelServerBoard S5000PSL; 2x2x1GbECC;4xRaptor150G)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.