Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chybi mi TCL8.x knihovny  (Přečteno 2020 krát)

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
Chybi mi TCL8.x knihovny
« kdy: 09 Ledna 2007, 09:31:14 »
Zdravim lidicky, hledal jsem na foru (i na netu) a nenasel nikde postup  (pro blby) jak dostat TCL8.x knihovny do systemu Ubuntu. Potrebuji totiz rozbehnout EggDropa ktery na nich je de a apt mi hlasi, ze uz nejsou podporovany.

Na netu jsem nasel stranky vyrobce ale zadny pro me pouzitelny navod jak je rozbehnout v systemu.

Pomuze mi nekdo ? Dekuji
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Chybi mi TCL8.x knihovny
« Odpověď #1 kdy: 09 Ledna 2007, 09:46:42 »
EggDrop je v repozitari multiverse, bacek ma nastavenou zavislost na tcl8.4 (>= 8.4.5), ktery je take v repozitarich. Melo by stacit jen povolit prislusne repozitare a nainstalovat eggdrop (v EDGY je ve verzi 1.6.17-3), system zaridi stazeni a nainstalovani potrebnych zavislosti.

http://packages.ubuntu.com/edgy/net/eggdrop

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
Chybi mi TCL8.x knihovny
« Odpověď #2 kdy: 09 Ledna 2007, 10:38:44 »
to jsem si myslel taky, a byl to muj prvni krok, co jsem zkusil, ale pokud jsem ho nainstaloval z repozitaru, tak se proste nerozbehl ... :-(

tak jsem zkusil stahnout z eggdropu cely balik, a pri kompilaci (configuraci) to ptrave na me rvalo ze nemam TCL knihovny  ...
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Chybi mi TCL8.x knihovny
« Odpověď #3 kdy: 09 Ledna 2007, 10:46:08 »
Kdyz se podivate do Synapticu, jsou nainstalovane vsechny zavislosti eggdropu?

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
Chybi mi TCL8.x knihovny
« Odpověď #4 kdy: 09 Ledna 2007, 21:50:04 »
odinstaloval, reinstaloval a dostal se o kousek dal

Citace
lineage@l2srv:~$ eggdrop -m bot.conf

Eggdrop v1.6.17 (C) 1997 Robey Pointer (C) 2004 Eggheads
[21:41] --- Loading eggdrop v1.6.17 (Tue Jan  9 2007)
[21:41] Listening at telnet port 1234 (users).
[21:41] Can't load modules irc: /home/lineage/modules/irc.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[21:41] Tcl error in file 'bot.conf':
[21:41] bad type, should be one of: act, away, bcst, bot, chat, chjn, chof, chon, chpt, dcc, disc, evnt, filt, link, load, nkch, note, time, unld
    while executing
"unbind msg - help *msg:help"
    (file "bot.conf" line 74)
[21:41] * CONFIG FILE NOT LOADED (NOT FOUND, OR ERROR)
nemam nikde zadny soubor irc.so a nenasel jsem ho ani kdyz jsem stahnul eggdropa z eggheads.org :-(

muzu pripadne postnout i konfigurak, ktery mi delal kamarad kteremu jede, ale s timto si taky nevi rady ...
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.