Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Beryl Vs Compiz  (Přečteno 4150 krát)

nettezzaumana

• Host
Beryl Vs Compiz
« kdy: 19 Září 2007, 17:53:23 »
ahoj..
Jako asi relativne pravidelny navstevnik tohota fora sleduji zde pomerne caste a pretrasane otazky tykajici se nastaveni a zprovozneni veci co se zove compiz-fusion.. Rozhodl jsem se tedy ze tento kus sw podrobim svemu drobnohledu..

OK, nainstaloval jsem si compiz a jeho compiz-fusion pluginy a .. fuj. Nevim zcela presne jak je na technicke urovni provedena ona "fusion" s berylem ale s cistym svedomim mohu prohlasit, ze compiz(-fusion) se mi nejevi jako zcela stabilni kus sw.

1) po instalaci je na facku -- window-decorator se spatne nacita a obcas pada
2) pri vice otevrenych oknech se jeho vykon vyrazne zhorsuje
3) nektere pluginy (zda se ze) nefunguji
4) zatezuje system vice nez beryl..
5) neprezije nakopirovani ~/.compizconfig ze stare instalace nebo na jiny pocitac
6) po nejake dobe zateze mi zacne jednou za 30s problikavat screen

OK podruhe, nainstaloval jsem si zpet beryl:
Kód: [Vybrat]
ii  beryl                                      0.3.0+git20070324~3v1ubuntu4           Compositing window manager, decorator and th
ii  beryl-core                                 0.3.0+git20070324~3v1ubuntu4           Compositing window manager - Beryl Project
ii  beryl-manager                              0.3.0+git20070323~3v1ubuntu2           Tray application launcher tool - Beryl Proje
ii  beryl-plugins                              0.3.0+git20070404~3v1ubuntu4           Collection of plugins for Beryl
ii  beryl-plugins-data                         0.3.0+git20070404~3v1ubuntu4           Plugins data - Beryl Project
ii  beryl-settings                             0.3.0+git20070320~3v1ubuntu2           Plugin and configuration tool - Beryl Projec
ii  beryl-settings-bindings                    0.3.0+git20070317~3v1ubuntu2           Plugin and configuration tool - Beryl Projec
ii  libberyldecoration0                        0.3.0+git20070324~3v1ubuntu4           Settings library for plugins - Beryl Project
ii  libberylsettings0                          0.3.0+git20070324~3v1ubuntu4           Settings library for plugins - Beryl Project
ii  emerald                                    0.5.2~git20070905+3v1ubuntu0           Decorator for Compiz and Beryl
ii  emerald-themes                             0.5.2~git20070812+3v1ubuntu0           Package of themes for Emerald
ii  libemeraldengine0                          0.5.2~git20070905+3v1ubuntu0           Decorator engines for Emerald
vsechno krasne funguje od zacatku, vykon mi pripada vyrazne lepsi (resp. celkove v pohode). Beryl navic preziva se stoickym klidem nakopirovani ~/.beryl i na jiny pocitac.. Mozna je to dano mym starym nastavenim (zalohovana slozka ~/.beryl), ale beryl jednoduse jede jak ma.

Co se tyce spousteni, mam do startupu pridan pouze beryl-manager coz je aplikace v tray, ktera vse krasne zaridi a dovoli vypinat a zapinat beryl dvema kliknutima mysi..

Vysledek meho pokusu je nasledujici : budu-li chtit 3d-window-manager sahnu rozhodne po berylu..
Na zaver pridavam vypis urcitych sekci meho xorg.conf:
Kód: [Vybrat]
Section "Device"
    Identifier     "nVidia Corporation G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300]"
    Driver         "nvidia"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Default Screen"
    Device         "nVidia Corporation G72M [Quadro NVS 110M/GeForce Go 7300]"
    Monitor        "Generic Monitor"
    DefaultDepth    24
    Option         "AddARGBVisuals" "True"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "NoLogo" "False"
    Option         "AllowGLXWithComposite" "True"
    Option         "NoFlip" "False"
    Option         "RenderAccel" "True"
    Option         "TripleBuffer" "True"
    Option         "NoRenderExtension" "False"
    SubSection     "Display"
        Depth       1
        Modes      "1280x800" "1024x768"
    EndSubSection
EndSection
ps. v pripade, ze nekdo projevi zajem, poslu mu muj (~/.beryl).tar

pps. vlastne strucne receno: compiz-fusion se mi nepodarilo rozchodit jak chci behem unosne doby.. beryl jsem zkusil po jeho ciste instalaci a narozdil od cf fungoval v mem pripade hned.. dalsi testovani jsem provadel po pouziti sve stare konfigurace.. tu jsem mj. bez skrupuli pouzil i v pripade mych znamych, kde jim od zacatku fungovala na 100% .. na svem druhem pocitaci (desktopu) mi obdobny pokus s compizem nevysel..

akeem

• Návštěvník
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #1 kdy: 19 Září 2007, 18:26:57 »
beryl jsem pouzival a jel bez problemu...ted mam alpha verzi gutsyho a compiz fusion mi taky jede bez jedineho problemu...asi mam stesti :)

nettezzaumana

• Host
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #2 kdy: 19 Září 2007, 18:34:36 »
Citace: akeem
beryl jsem pouzival a jel bez problemu...ted mam alpha verzi gutsyho a compiz fusion mi taky jede bez jedineho problemu...asi mam stesti
pff. ja si asi ten compiz neumim jen spravne nastavit.. ale je pravda, ze po ciste instalaci mi beryl proste slape jak ma a compiz zaziva postnatalni obstrukce

charon

• Aktivní člen
  • *
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #3 kdy: 19 Září 2007, 19:10:59 »
Mám  tú istú skúsenosť ako nettezzaumana

Citace
ja si asi ten compiz neumim jen spravne nastavit.. ale je pravda, ze po ciste instalaci mi beryl proste slape jak ma a compiz zaziva postnatalni obstrukce
Laptop:  HP510   Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Laptop:  Asus EeePC  Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS
Desktop: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx  LTS

henrichg

• Aktivní člen
  • *
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #4 kdy: 19 Září 2007, 19:36:15 »
Uz som tu viackrat cital, ze beryl ide lepsie. Problem ale je, ze beryl sa uz nevyvija. Teda mne ososbne to vadi. A navyse compiz-fusion ma v sebe pluginy, ktore v beryle nie su a uz nikdy nebudu.

Ja mam taky pocit, ze problem s compizom bude asi v tych repozitaroch, co pouzivate na instalaciu. Ja som od zaciatku compiz a compiz-fusion kompiloval a slapal k mojej spokojnosti. Raz som skusil nainstalovat z repozitarov a bol som nemilo prekvapeny. Straaaasne pomale. Navyse v repozitaroch nie je fusion-icon, ktory nahradza beryl-manager.

Takze odporucam si compiz a comiz-fusion skompilovat z git repozitory. Napriklad takymto sikovnym skriptom: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=508769&highlight=compiz+compile.
Ma to len jednu nevyhodu a to, ze to prekompilovava libku libX11 kvoli xcb, ktore compiz potrebuje. U mna to malo (zatial) len jeden spatny efekt. Zacal mi padat Blender, co som vyriesil kompilaciou Blenderu :-)
Ten script vie aj robit pripadny upgrade. Ja upgradujem takmer kazdy den (asi masochizmus :-))
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 01:41:42 od Anna Taliánová »
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

qUAKER

• Host
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #5 kdy: 19 Září 2007, 20:05:59 »
kdyby beryl umel rybicky uprostred kostky a aby slo bez rotace videt pres plochu do kostky (pruhledna plocha..) tak bych byl s berylem absolutne spokojeny..cf mi pripada moc vyvojovy,zatim
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 01:41:54 od Anna Taliánová »

henrichg

• Aktivní člen
  • *
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #6 kdy: 19 Září 2007, 20:54:48 »
Beryl je viac vyvojovy ako compiz-fusion. Beryl je vlastne len fork compizu a ked sa zlucili s compizom, pluginy pre beryl sa importli do compizu a tak vznikol compiz-fusion. Kopa chyb z berylu je v compiz-fusion opravena. Na Beryl treba zabudnut, on uz je mrtvy. A v Gutsy uz najdete len compiz-fusion.
Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

akeem

• Návštěvník
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #7 kdy: 20 Září 2007, 01:16:45 »
myslim, ze ve finalnim gutsy uz bude compiz-fusion vice odladeny, preci jen uz to chteji hodit default...mno uvidime v rijnu

nettezzaumana

• Host
Beryl Vs Compiz
« Odpověď #8 kdy: 20 Září 2007, 15:42:25 »
Citace: henrichg
Uz som tu viac krat cital, ze beryl ide lepsie. Problem ale je, ze beryl sa uz nevyvija. Teda mne ososbne to vadi. A navyse compiz-fusion ma v sebe pluginy, ktore v beryle nie su a uz nikdy nebudu.
1) uzivatele stable verze debianu jsou spokojeni pac system je odladeny, ac je lehce starsi..
2) ceska posta jede na 5let starem sles8 a neni sily, co by ji donutila to zmenit..

damnum

• Aktivní člen
  • *
  • Hroznej sráč
    • damnum
Re: Beryl Vs Compiz
« Odpověď #9 kdy: 10 Listopadu 2007, 14:26:06 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=16256.0

tohle jsem kvůli Berylu spáchal já, přečtěte si hlavně tu myšlenku a řekněte co si myslíte vy :o)
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 01:42:32 od Anna Taliánová »
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

qUAKER

• Host
« Odpověď #10 kdy: 10 Listopadu 2007, 19:50:50 »
já myslím že beryl je LEPŠÍ než Compiz Fusion. Instaloval jsem podle tvého návodu a jede skvěle :)
Tady přikládám pár screenshotů z mého Berylu :)

damnum

• Aktivní člen
  • *
  • Hroznej sráč
    • damnum
« Odpověď #11 kdy: 11 Listopadu 2007, 01:51:43 »
možná trochu paradoxní je, že radím, všem to jede a mě se to nedaří nainstalovat :D tedy nainstaluji všechno kromě beryl-manager a beryl-settings .. což mi trošku chybí .. sice to není třeba a můžu si to všechno nastavit v souborech .. ale nevím .. hlásí mi to nesplněnost závislostí a odmítá instal .. prý nemám python < 2.5 .. přitom mám 2.5.1 což je poslední verze a zkoušel jsem i naintalovat 3.0a1 ale stejně to nešlo, nevím proč ... doufám že se mi to podaří a compizu se zbavím, už mi to pije krev, když dělám úplně základní věci, ani si nepouštím film a seká se mi to...
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 01:43:32 od Anna Taliánová »
HW [MB Gigabyte GA-MA69G-S3H (integr. ATI Radeon Xpress 1250), HDD (SATA) 120GB + HDD (IDE) 80GB, CPU AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+, RAM (800MHz) 512MB]
SW [Ubuntu 8.10 II (GDM + FVWM, FWVM-Crystal, Fluxbox, KDE, GNOME)]

col_boggy

• Host
« Odpověď #12 kdy: 11 Listopadu 2007, 14:26:49 »
já myslím že beryl je LEPŠÍ než Compiz Fusion. Instaloval jsem podle tvého návodu a jede skvěle :)
Tady přikládám pár screenshotů z mého Berylu :)

HA, IVAN! Vidím kiba-dock?!! Vím, že to sem sice nepatří, ale mohl bymi někdo říct, jak ho nainstalovat? Díky moc...
K tématu: Beryl jsem měl asi měsíc, ale se svým komplexem, kdy musím mít the best of best, jsem si po čase nainstaloval CFusion místo Berylu - je bezva, žere mi to jen o (průměrně) deset Mb RAM víc než Beryl (170 - 210Mb). Jedině jsem si nemohl dovolit průhlednost kostky a 3D okna, kvůli graf. kartě. Výsledkem pro mne je, že Beryl je fajn a nepadá, + má manager. CFusion padá, když se s ním dělá něco, co nemá; taky je téměř nutností mít nejnovější verzi, kvůli bugům - u Berylu jsem se o aktualizace nestaral. Osobně mi leze na nervy jen je ho vyšší grafická náročnost. Na oficiálním cs Ubuntu serveru jsem si zkopíroval zdroj pro synaptic, a vesele to udělal přes něj... :-D
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 01:44:59 od Anna Taliánová »

qUAKER

• Host
« Odpověď #13 kdy: 11 Listopadu 2007, 14:54:20 »
tohle neni kibadock. To je Cairo-dock. Je ke stazeni v tematu Cairo-dock (OSX dock) balicek co jsem vytvarel. Staci nainstalovat a objevi se ikonka v menu + v tematech desktopovych ikonek se objevi tema SnowIsh, ktere je pouzito i na tom docku :)

tema je v sekci Navody,tipy a triky
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 01:45:27 od Anna Taliánová »

col_boggy

• Host
« Odpověď #14 kdy: 11 Listopadu 2007, 16:10:37 »
Kdybys mě znal, věděl bys, že jsem děsně líný, a co nenajdu v Synapticu, s tím se neobtěžuju ;-)
« Poslední změna: 19 Prosince 2007, 01:45:40 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.