Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sony Ericsson W950i  (Přečteno 2453 krát)

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Sony Ericsson W950i
« kdy: 25 Listopadu 2007, 22:37:15 »
Dobrý den,
podařilo se někomu synchronizovat tento telefon přes OpenSync? Žádný rozumný návod jsem nenašel. Teď jsem ve stádiu, kdy mám telefon připojený přes ppp, má svoji vlastní IP adresu a synchronizace by údajně měla jít přes syncml-http-server, ale vůbec nevím, co a kde mám nastavit.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
Re: Sony Ericsson W950i
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2007, 07:55:45 »
Já jsem zkoušel synchronizovat P900. Bohužel jsem vždycky ztroskotal na připojení, jen jednou se mi to zázračně podařilo.
Synchronizoval jsem to přes multisync - návod na nastavení (nastavení mobilu bude u vás jiné, ale snad trochu podobné). Bohužel v Ubuntu 7.10 je nějaká jiná verze SyncML nebo co, takže to nastavení je úplně jiné...
Jinak, můžete mi prosím poslat odkaz na návod, jakým jste mobil připojil?

klasyc

• Aktivní člen
  • *
Re: Sony Ericsson W950i
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2007, 19:38:39 »
Dobrý den, postupoval jsem podle tohoto návodu:

http://www.mallorn.de/m600i.html

stáhněte si ten archív, co tam popisuje a rozbalte ho do domovského adresáře. Pak projděte skripty a upravte cestu k domovskému (nebo jinému) adresáři. Bude tam něco jako /home/ms..., tak to přepište na Vaší cestu. Dále je potřeba nakopírovat konfiguráky m600i.peer do /etc/ppp/peers a m600i.rules do /etc/udev/rules.d. Ten druhý konfigurák musíte ještě malinko upravit - přepište hodnotu na typ Vašeho telefonu (já tam psal W950i): SYSFS{product}=="M600i".
Aby fungovaly stažené skripty, musíte ještě doinstalovat nějaké balíčky pro Perl - já instaloval něco jako libnet-dns-perl a libproc-pid-file-perl. Pokud byste to v Synapticu nenašel, zkoušejte různé obměny těchto názvů, mělo by to tam být. Pokud potom připojíte telefon, měl by se Vám v /dev objevit odkaz M600i (jméno se nechá samozřejmě přepsat na P900, ale v těch skriptech je na to spousta odkazů, lenost vítězí). Dál by se Vám mělo po zadání příkazu ifconfig objevit připojení typu ppp a tam by měla být snad i IP adresa telefonu. Tam jsem to zatím ještě moc neprobádal, takže dál nemůžu radit. V každém případě se nechystám trapně instalovat Outlook a PC Suite, i kdybych si měl doma zřídit Exchange server ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.