Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: grafika SIS662 problem  (Přečteno 2686 krát)

jasanek

• Návštěvník
grafika SIS662 problem
« kdy: 31 Října 2007, 14:09:16 »
Zdravim.

Mam dosku Intel D201GLY (http://www.intel.com/products/motherboard/d201gly/index.htm) a snazim sa spojazdnit na nej grafiku pod kubuntu fiesty.
Pri volbe drivera SIS sa vertikalne zobrazia kmitajuce a preblikujuce pasiky tak cca 2 cm od seba (1280x1024). Pri znizeni rozlisenia zmiznu.
V control paneli mi indikuje ze vram je len 256kb, pritom mam 64 MB.
glxinfo vypise ze extensia GLX missing.....

Co s tym?
Zatial idem na driver VESA aspon mi tam nevyskakuju tie zvisle ciary, ale chcem to cele pouzit ako home box a potrebujem aj GLX....

dikes...

hans2

• Návštěvník
Re: grafika SIS662 problem
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2007, 10:16:21 »
Ahoj, mám stejný problém na Ubuntu 7.10, psal jsem dotaz asi před 3 týdny, ovšem nenašel se nikdo,
kdo by znal řešení >:( Trochu jsem pátral po netu a našel jsem http://www.winischhofer.eu/linuxsispart4.shtml#download
Zkusím to dle návodu zkompilovat a dám vědět jak to šlape. Pomohlo by to asi i spoustě lidí
s NB Acer - ty mají taky SIS-grafiky.

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 07 Listopadu 2007, 10:26:12 »
No zda se, ze reseni prozatim neexistuje - bohuzel asi nezbyva nez driver nastavit na vesa a cekat ...
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

jasanek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Listopadu 2007, 11:05:57 »
No http://www.winischhofer.eu/linuxsispart4.shtml#download teda aspon mne nefunguje. Vypisuje ze mu chyba dajaky symbol ci co. Po kompilacii zdrojakov je vysledok totozny. Takze zatial bohuzial....

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #4 kdy: 07 Listopadu 2007, 19:43:15 »
Problém je v grafice, nevím proč, ale moji zkušenější přátelé dříve (cca rok 2000) tradovali, že veškerý hardware který má "v názvu" SIS je velmi špatně podporován na všech platformách a také trpí četnými poruchami - řešení > vyměnit grafiku  :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #5 kdy: 07 Listopadu 2007, 19:47:15 »
Grafika je integrovana (a tudiz ji nelze vymenit) a problem v ni neni, na woknech pojede urcite ok - problem je v tom, ze pro tuto revizi neni jeste vydan kvalitni ovladac. Trochu jsem hledal a tento problem ma pomerne dost uzivatelu tohoto chipsetu. O kvalitach SIS karet nema smysl vest diskuzi, nicmene rozliseni 1024x768 zvladaji docela slusne :-D

Vpodstate jedine reseni, ktere bylo na diskuzich aktualni je cekat.
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.