Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pascal v Ubuntu  (Přečteno 2887 krát)

Lui

• Aktivní člen
  • *
Pascal v Ubuntu
« kdy: 13 Listopadu 2007, 22:30:45 »
Ahoj všem,
dcera se ve škole začla učit Pascal a na notebooku má Ubuntu 7.10. Máte někdo s nějakým překladačem zkučenosti? V ideálním  případě by k tomu bylo i nějaké IDE, kde jde jednoduše tracovat. Něco jako Borland Pascal pod DOSem.

Diky Mirek
Můj systém: Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon + Gnome.
Můj hw je IBM/Lenovo Thinkpad T60

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Pascal v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2007, 22:35:20 »
Free Pascal - je to stejný jako TurboPascal, plně kompatibilní, je v repozitářích.

A pro příště - http://www.google.cz/search?hl=cs&q=pascal+linux&btnG=Hledat&lr= (ale chápu, že pro někoho je jednodušší se blbě ptát, než myslet samostatně...).

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2007, 22:56:09 »
Free Pascal - je to stejný jako TurboPascal, plně kompatibilní, je v repozitářích.

Slovo plne je trosicku moc. Mozna z 99%. Vim o tom svy, loni jsem musel v tom humusu (nemam rad pascal ;D) psat semestralku z algoritmizace. :-\

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2007, 09:55:43 »
to uz se tu resilo mnohokrat...jinak diky Dos-boxu je mozne spoustet vsechny programy pro Dos, takze i Borland pascal ;)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

henrichg

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 14 Listopadu 2007, 10:10:49 »
A co tak Lazarus? GUI ako Delphi, ObjectPascal, podpora pre GTK1 hotova, pre GTK2 skoro hotova, pre QT zatial nic moc, moznost nainstalovat aj na Windows. Proste, spravis program na Linuxe, a na Win iba skompilujes. Kompilator je samozrejme FreePascal. http://www.lazarus.freepascal.org/. Su tam aj baliky pre Ubuntu. 32 aj 64 bit. Pred nedavnom vysla nova verzia 0.9.24.

Ubuntu 11.04 + Gnome Shell z Gnome 3 PPA ;-)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #5 kdy: 14 Listopadu 2007, 12:15:06 »

Slovo plne je trosicku moc. Mozna z 99%. Vim o tom svy, loni jsem musel v tom humusu (nemam rad pascal ;D) psat semestralku z algoritmizace. :-\
Já se zas tolik v Packalu nevyznám - já nikdy rozdíl nepocítil...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.