Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HP 1018 [vyřešeno]  (Přečteno 2644 krát)

Trigger

• Návštěvník
HP 1018 [vyřešeno]
« kdy: 11 Listopadu 2007, 14:29:18 »
Zdravim,

Mam kubuntu 7.10 a problem s tiskarnou HP 1018.
Po peripetiich s bugem ve webgetu se mi podarilo dostat
tiskarnu do stavu, ze mi cat /var/log/syslog ukaze
Kód: [Vybrat]
Nov 11 14:19:11 trigger-laptop /usr/sbin/hplj1018: foo2zjs: loading HP LaserJet 1018 firmware /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1018.dl to /dev/usb/lp0 ...
Nov 11 14:19:11 trigger-laptop /usr/sbin/hplj1018: foo2zjs: ... download successful.

ale kdyz chci tiskarnu pridat pres system settings -> printers -> add -> add printer a vyberu pripojeni pres usb, tak v printer model selection nevidim svoji 1018. Na vyber je jen 1010, 1015, 1100 atd, ale ta ma ne :(
pritom lsusb ji zobrazi a firmaware je taky zaveden.Netusi nekdo v cem muze byt chyba?

Predem diky za odpoved...
« Poslední změna: 12 Ledna 2008, 12:58:38 od Pavel Půlpán »

gargy2002

• Host
Re: HP 1018
« Odpověď #1 kdy: 11 Listopadu 2007, 21:39:55 »
Zdravim,

Mam kubuntu 7.10 a problem s tiskarnou HP 1018.
Po peripetiich s bugem ve webgetu se mi podarilo dostat
tiskarnu do stavu, ze mi cat /var/log/syslog ukaze
Kód: [Vybrat]
Nov 11 14:19:11 trigger-laptop /usr/sbin/hplj1018: foo2zjs: loading HP LaserJet 1018 firmware /usr/share/foo2zjs/firmware/sihp1018.dl to /dev/usb/lp0 ...
Nov 11 14:19:11 trigger-laptop /usr/sbin/hplj1018: foo2zjs: ... download successful.

ale kdyz chci tiskarnu pridat pres system settings -> printers -> add -> add printer a vyberu pripojeni pres usb, tak v printer model selection nevidim svoji 1018. Na vyber je jen 1010, 1015, 1100 atd, ale ta ma ne :(
pritom lsusb ji zobrazi a firmaware je taky zaveden.Netusi nekdo v cem muze byt chyba?

Predem diky za odpoved...

Tato tiskarna ma uz driver primo v jadre a musi se dopirovat pouze firmware. Tohle je pouze kdyz se pripojuje tiskarna k uz nainstalovanemu systemu, pri instalaci se o to postara system a funguje bez problemu. Ta tiskarna by mela byt videt hned po pripojeni, protoze driver je uz v jadre. Pokud ji system nevidi, je chyba v driveru, nebo tak neco. KDE a Kubuntu je pro me nezajimave, takze nemuzu slouzit, ale v Ubunu je tiskarna videt hned po pripojeni a je nastaveny i driver, staci pouze pouzit ty prikazy, co jsem tady pastoval uz drive v jinem vlakne..

Trigger

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2007, 14:48:00 »
Citace
Tato tiskarna ma uz driver primo v jadre a musi se dopirovat pouze firmware. Tohle je pouze kdyz se pripojuje tiskarna k uz nainstalovanemu systemu, pri instalaci se o to postara system a funguje bez problemu. Ta tiskarna by mela byt videt hned po pripojeni, protoze driver je uz v jadre. Pokud ji system nevidi, je chyba v driveru, nebo tak neco. KDE a Kubuntu je pro me nezajimave, takze nemuzu slouzit, ale v Ubunu je tiskarna videt hned po pripojeni a je nastaveny i driver, staci pouze pouzit ty prikazy, co jsem tady pastoval uz drive v jinem vlakne..

diky za odpoved, ale v podstate jste jen shrnul to co uz jsem vedel.

Nakonec jsem to vyresil instalaci gnome-cups-manager , kde uz bylo pridani tiskarny otazkou nekolika malo vterin. Pravdepodobne bude v KDE printing management neaky bug a proto se mi tam nezobrazovala ...

« Poslední změna: 12 Listopadu 2007, 18:14:43 od Trigger »

gargy2002

• Host
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2007, 15:03:45 »
Citace

diky za odpoved, ale v podstate jste jen shrnul to co uz jsem vedel.

Nakonec jsem to vyresil instalaci gnome-cups-manager , kde uz bylo pridani tiskarny otazkou nekolika malo vterin. Pravdepodobne bude v KDE printing management neaky bug a proto se mi tam nezobrazovala ...

takze prosim admina, aby toto vlakno oznacil za vyresene, dekuji.
Tento balik nainstalovanej nemam, ale funguju taky.. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.