Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Internet kiosek a Ubuntu  (Přečteno 3636 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Internet kiosek a Ubuntu
« kdy: 29 Listopadu 2007, 14:32:19 »
 ;)Snažím se vytvořit do recepce dva internetové kiosky na Ubuntu. Četl jsem několik návodů a nic nevyhovělo.

Potřebuji, aby příchozí mohli jen browzdat firefoxem a kontrolovat webmail... nic než firefox

:-\ne nic měnit
 :-\neminimalizovat firefox
 :-\ne instalovat a spouštět
 :-\ne restartovat z klávesnice či dokonce myší
 :-\ne vypínat

kiosek by se měl do tohoto stavu dostat po zapnutí (nastartovat bez zadávání hesel), nejraději z nějakého vytvořeného LiveCD

nejraději bych chtěl, aby stačil jedno PC a dvě sady (monitor, klávesnice a myš), ale to už chci asi moc :-)
 :'(Jinak to budu muset já stále hlídat... jestli něco komerčního existuje, koupíme...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
Re: Internet kiosek a Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2007, 20:07:45 »
nedavno byl v casopice linux+ casopis o pocitacovych kioscich a linuxu a mio jine tam byl i odkaz na firmu,  ktera dodava hotova reseni postavena na linuxu...
www.wirespring.com

Duffy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2007, 20:13:41 »
Tuším že všechno by mělo jít nějak nastavit přes práva uživatelů, jenom to minimalizování může být trochu komplikace ale opravdu by to tak vadilo kdyby nemohli spouštět nic kromě firefoxe?
Taky toho můžete spoustu odstranit, když odstranit všechno kromě toho firefoxu a systemových procesů nutných k jeho běhu tak by mohlo bejt po problému :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 29 Listopadu 2007, 20:28:58 »
Já bych spíše sáhnul po distribuci specializované na kiosky - pár jich takových je ;).
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 10:51:43 od Anna Taliánová »

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 30 Listopadu 2007, 07:58:52 »
Já bych spíše sáhnul po distribuci specializované na kiosky - pár jich takových je ;).
To je asi pravé ořechové, ale kde je najít?
Díky za tipy...
« Poslední změna: 30 Listopadu 2007, 10:52:00 od Anna Taliánová »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 30 Listopadu 2007, 09:13:42 »
Co pouzit nejaky odlehceny window manager? Nakonfigurovat ho tak, aby po startu pustil automaticky mozillu a upravit jeho moznosti tak, aby nebylo mozne pustit cokoliv jineho. Globalni klavesove zkratky zakazat? Myslim tim samo nejaky ten *Box. Je to jenom napad... 8)

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #6 kdy: 01 Prosince 2007, 00:14:34 »
Tak přesně tohle řešení máme u nás ve škole v knihovně (VŠE Praha), akorát tam není Ubuntu ale Debian. Jako grafické prostředí slouží WindowMaker a ihned po startu se spusti FF, v kterém je stránka databáze knih. Zkus třeba napsat lidem z výpočetního centra VŠE, třeba ti poradí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.