Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční Vypnout/Restartovat  (Přečteno 2828 krát)

kojaa

• Návštěvník
Nefunkční Vypnout/Restartovat
« kdy: 27 Dubna 2008, 09:59:14 »
Zdravím :)

měl sem na notebooku Kubuntu 7.10 a včera sem udělal přechod na 8.04 .. všechno proběhlo v pohodě, ale od ty doby mi blbne Menu->Odhlásit se->Vypnout/Restartovat :-\

Když dám Vypnout, tak se mi ukončí systém, ale PC se nevypne, musím zmáčknout tlačítko Power na notebooku a vypínání se dokončí v pohodě ..
Když dám Restartovat, tak se ukončí systém, ale PC se zase nerestartuje .. když zmáčku Power, tak se restartování dokončí ..

Nevíte někdo, co s tím?

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
Re: Nefunkční Vypnout/Restartovat
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2008, 19:48:11 »
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

kojaa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2008, 19:56:32 »
Jj, tj ono .. kouknu na to, díky  ;)

Takže ..Zkusím sem Recovery Mod - tam všechno funguje .. dal sem shutdown -h now aj reboot a oboje v pohodě ..
Tak sem vjel zpátky do normálu a zkusil všechny rady, co sou tam popsaný .. ani jedna nepomohla :-\

Ještě nějaký nápady? :(
« Poslední změna: 01 Června 2008, 17:52:41 od Anna Taliánová »

kojaa

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2008, 17:04:04 »
Tak sem zkusil nabootovat se starým jádrem (2.6.22-14) místo toho novýho (2.6.24-16) a funguje to :) .. takže to zatím můžu řešit takhle, ale kdyby někdo přišel s něčím, co mi pomůže u toho novýho jádra, tak budu rád :)

A při nabootování s acpi=off to taky valí :) .. jenže mi zase nefunguje kompletně ACPI, což mi třeba u měření teploty vadí :/
« Poslední změna: 29 Dubna 2008, 19:26:20 od kojaa »

anicka

• Host
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2008, 18:14:02 »
Zkuste pro vypnutí PC napsat do terminálu příkaz:

sudo halt now

V Ubuntu 8.04 (kernel 2.6.24-17-generic) jsem se s Vaším problémem při vypínání počítače už také setkala, a uvedený příkaz opakovaně pomohl, laptop (IBM ThinkPad T30) se vypnul správně (včetně vypnutí LED diody signalizující zapnutí/vypnutí laptopu). Nebylo potřeba vůbec použít tlačítko ON/OFF.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.