Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.04 - Java  (Přečteno 1738 krát)

Clant

• Návštěvník
Ubuntu 10.04 - Java
« kdy: 31 Května 2010, 18:28:48 »
Zdravim zdejší komunitu,

mam problém s Sun Javou. Mamka si pořídila notebook, tak jsem jí tam hodil linuxy (ještě předtím staré 8.04), teď jsem jí je přehodil na 10.04 a najednou problém s Javou a internetovým bankovnictvím Komerční banky.

Instalace proběhla vpořádku, když si nechám vypsat verzy Javy, vše odpovídá jak jsem četl podle návodů na internetu, mam Javu nastavenou i jako výchozí a FF taky nemá problém (když si nechám zobrazit testovací stránku v Jave).

V momentě kdy se vejde na komerční banku a na bankovnictví skrze certifikát, je konec. Buď to vypíše že Java neni nainstalovaná a nebo tam běží stále načítání a problikává přihlašovací pole -> tudiž nepoužitelné. Nemáte někdo takovýto problém či nevíte jak na to?

Předem děkuji

přikládám odkaz jak vypadá ono problikávání: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=yJjFT3n3MVo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=yJjFT3n3MVo</a> (omluvte kvalitu)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Ubuntu 10.04 - Java
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2010, 18:37:06 »

Clant

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Května 2010, 18:41:14 »
stále to neřeší můj problém. Nevim zda nechápu já tebe nebo ty mně.

Prostě vše mam nastavený podle toho co jsem pročetl a stejně to nefunguje.

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2010, 18:56:42 »
stále to neřeší můj problém. Nevim zda nechápu já tebe nebo ty mně.
Prostě vše mam nastavený podle toho co jsem pročetl a stejně to nefunguje.
Samozřejmě, že nechápu já tebe. Přečti si po sobě úvodní příspěvek a zkus tam kromě údajů 8.04 a 10.04 najít něco, z čeho by se dalo poznat zda vůbec a jakou javu tam máš či němáš. A píše se verzi.

Clant

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 31 Května 2010, 20:02:45 »
tak jinak teda, omlouvám se, že jsem to neupřesnil v prvním postu, myslel jsem že to bude pochopitelné

verze Ubuntu: 10.04
verze Javy: java version 1.6.0_20, Java(TM) SE Runtime Enviroment (build 1.6.0_20-b02), Java HotSpot(TM) Client VM (build 16.3-b01, mixed mode, sharing)

v momentě kdy jsem dal příkaz sudo update-alternatives --config java tak jsem vybral možnost 2 tj. (dle cesty) usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java.

Poprosil bych Vás, aby jste se podivali na video, na které jsem odkázal v prvnim postu a podivali se, co mi to vůbec dělá. Přijde mi, že si myslíte, že mam jiný problém. Děkuji

PBU

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Prosince 2010, 23:48:06 »
tohle skákání login page dělá openJDK, mělo by postačit toto odebrat
upgradovaný ubuntu má openJDK má nativně zapnutou, tudíž má přednost před SUNkou

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.