Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gutsy Gibbon a Evolution - obnova účtu  (Přečteno 2382 krát)

min25

• Aktivní člen
  • *
Gutsy Gibbon a Evolution - obnova účtu
« kdy: 27 Ledna 2008, 18:42:57 »
Zdravím potýkam se s problémem jak přenést nastavení Evolution na druhý počítač. Vím že maily a další data jsou v .evolution. Zkusil jsem překopírovat i nastavení v .gconf/apps/evolution. Nic nepomáhá a v Evolution se účty neobjeví. Pokud si ho manualně vytvořím je ok ale nemohu zjistit kde je toto nastavení uloženo. Poradí někdo kam si jednotlivé útčty Evolution ukládá?
« Poslední změna: 27 Ledna 2008, 20:03:53 od Anna Taliánová »

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: Gutsy Gibbon a Evolution - obnova účtu
« Odpověď #1 kdy: 27 Ledna 2008, 20:50:23 »
Není to přesně to, co chcete, ale v Evolution je možnost zálohování (Soubor -> Backup Settings...), nešlo by to přes něj ;) Jenom teorie, nemám čas to zkusit... :(
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

fajkie

• Host
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2008, 22:02:17 »
Jde to velmi snadno přes zálohování účtu. Stačí účet zálohovat a pak ho načíst zpět, mám to vyzkoušené. Takže předchozí doporučení bylo naprosto správné.

JaF

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 28 Ledna 2008, 22:53:06 »
Jde to velmi snadno přes zálohování účtu. Stačí účet zálohovat a pak ho načíst zpět, mám to vyzkoušené. Takže předchozí doporučení bylo naprosto správné.

JaF
Díky za rady, ale mě to zazálohuje .evolution ale tam jsou pouze maily a ostatní data. Já potřebuji najít kam si ukládá nastavení účtu tj. už. jmeno nastavení pop/smtp. Zkusil jsem i .gconf a potom celý! home překopírovat a nakonec i /usr/share/evolution ale pořád je to stejné. Účty se nepřekopírují >:(

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 28 Ledna 2008, 23:57:17 »
Vyřešeno! Na abclinuxu jsem dostal radu: Nastaveni uctu se uklada v gconf. Je to polozka /apps/evolution/mail/accounts. U me fyzicky ulozena v souboru .gconf/apps/evolution/mail/%gconf.xml. Zkopirovani adresare kdyz ti bezi gconfd nefunguje, protoze ma nastaveni nactene v pameti. Musis ho nejdriv sestrelit, nebo se uplne odhlasit a zkopirovat to z konzole. Myslim ze by mohla existovat i cistsi cesta treba pres gconftool, ale s tim zatim nemam zkusenosti. Diky za snahu. Funguje to :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.