Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Multifunkční zařízení pro Linux [vyřešeno]  (Přečteno 2864 krát)

Vořech

• Návštěvník
Multifunkční zařízení pro Linux [vyřešeno]
« kdy: 09 Května 2008, 14:34:59 »
Dobrý den,

chtěl bych si pořídit multifunkční zařízení k domácímu užití (tiskárna, skener, kopírka). Jenže nikdo kolem mě nic takového nerozbíhal pod Linuxem. Já sám jsem jen uživatel. A potřebuji nějaké obecné rady, která firma (HP, Canon, Epson....) je obecně podporována, nebo jak prostě na to? Popřípadě odkazy (ten, co je na Abecedě Linuxu mi jako jediný zdroj zatím nestačí), kde by byly nějaké návody. Popřípadě vaše osobní zkušenosti. Prosím a děkuji předem za radu.
« Poslední změna: 11 Listopadu 2008, 12:16:36 od Anna Taliánová »

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
Re: Multifunkční zařízení
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2008, 14:42:58 »
HP C5180
(tiskárna, skener, kopírka připojení ethernet nebo usb)
funguje 100% :)

hlavně ne canon!

PS
už se to tu jednou řešilo, zkus dát hledat :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 09 Května 2008, 15:11:31 »
HP jsou v poho, mám HP PSC 1215. Úplně bez problémů. Jen nejde skenování pomocí tlačítka na zařízení, ale to není vůbec potřeba, jelikož se skenuje pomocí programu Xsane v Aplikace - Grafika a to funguje bezvadně.

Jinak můžeš se zkusit mrknout do Systém - Správa - Tisk - dát nová tiskárna - vybrat LDP/LPR - vpřed - a tam se můžeš mrknout, které tiskárny (multifunkční zařízení) mají ovladače už v distribuci (i např. právě HP PSC zařízení).

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2008, 15:17:10 »
Jak je psáno výše, hlavně ne Cannon! Když jsem před rokem kupoval multifunkci, také jsem hledal, co bude a nebude pod Linuxem chodit a Cannon byl uváděn jako ta nejhorší volba.

Sám jsem koupil Epson DX4050. Na FF jel a tiskárna bez problémů, scanneru se muselo trošku pomoci, ale po chvilce googlení jel také bez problému. Nyní mám HH, tiskárna jede, ale scanner jsem zatím nezkoušel. Buď půjde sám (naděje tak 20%), nebo pomůže identický postup z FF.
« Poslední změna: 11 Listopadu 2008, 12:16:13 od Anna Taliánová »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Vořech

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2008, 23:16:04 »
Děkuji vám. Už se jukám.  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.