Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem pri instalaci Ubuntu 6.06  (Přečteno 1446 krát)

Arek

• Návštěvník
Problem pri instalaci Ubuntu 6.06
« kdy: 19 Dubna 2008, 14:54:21 »
Rozhodl jsem se zacit na notebooku pouzivat Ubuntu, ale s Linuxem nemam zadne zkusenosti.
Mam jediny SATA HDD 120GB, nainstalovane Visty, format NTFS. Nejdriv jsem pomoci GPartEd alokoval misto na HDD (Vista mi pomoci sve 'feature' povolovala uvolnit jen asi 250MB, ackoliv jsem mel 30GB volneho mista). Potom jsem pomoci LiveCD spustil instalaci, vytvoril 2 partitiony - 2GB na swap a 18GB ext3 na root. Potom jsem normalne spustil instalaci a vse probehlo v poradku. Po rebootu nabehl GRUB, ale na vyber tam mam jen Ubuntu (samozrejme normal, recovery mod a kontrolu pameti), ale Vista nikde. Navic, kdyz spustim Ubuntu, zasekne se to na Mounting root file system a asi po 5 minutach napise /dev/sda3 (coz je partition s rootem) does not exist. Takze ted nemuzu ani do jednoho OS. Kdyz spustim instalaci z LiveCD, je vykricnik u /dev/sda3 i sda1 (partition s Vistama), ze to k tomu nemuze pristupovat. GPartEd ale normalne s partitionama pracovat muze.

Arek

• Návštěvník
Re: Problem pri instalaci Ubuntu 6.06
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2008, 15:15:35 »
Samozrejme jsem obnovil mbr, takze ted do Vist muzu, ale to neni ten system, u ktereho hodlam zustat, takze by me spis zajimalo zprovozneni Ubuntu

JohnyN

• Host
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2008, 16:46:16 »
Skúste nainštalovať Ubuntu GG (7.10), prípadne release candidate Ubuntu HH (8.04). Je možné, že v 6.06 je bug, ktorý spôsobuje tieto problémy.

Arek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Dubna 2008, 08:35:14 »
7.10 se nainstalovala bez problemu, da se spustit a GRUB nasel i Visty. Diky

Pavelp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 20 Dubna 2008, 08:39:40 »
2 GB na swap je zbytecne moc, bohate staci 1 GB.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.