Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zkušenosti se Slackware  (Přečteno 3223 krát)

Martin

• Aktivní člen
  • *
Zkušenosti se Slackware
« kdy: 01 Května 2008, 12:09:14 »
z absolute os linuxem (slackware)? nikde nic poradnyho v cestine nemohu najit.
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

Duffy

• Aktivní člen
  • *
Re: mate zkusenosti
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2008, 16:40:54 »
Slackware není uplně user-friendly distribuce a jestli nemáš angličtinu na slušné úrovni, tak bych nedoporučoval se do něj pouštět. Budeš muset prohledávat spoustu for, spoustu návodů a samozřejmě manuálový stránky a málokdy je něco z toho v češtině :).
Notebook Fujitsu Siemens Amilo Xa 1526 s Ubuntu 8.04. Po dlouhém zkoušení jsem zůstal u Ubuntu a GNOME.

Pavel Půlpán

« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2008, 10:18:30 »
České zdroje informací o Slackware:
http://www.slackware.cz/
http://www.czslug.cz/

Slack je dost specifický distro. Nicméně neřekl bych, že je až zas tak moc těžký ho zvládnout. ;)

honorguard

• Host
« Odpověď #3 kdy: 02 Května 2008, 13:17:11 »
Já osobně jsem docela sebevrah... dokonce jsem zvládnul s handbookem i Gentoo, ale do slacku bych teda opravdu nešel...
Kdo s ním máte zkušenosti.. je na něm něco lepšího než třeba na Arch Linuxu, Gentoo nebo na Kubuntu? (i když Kubuntu možná bude pomalejší)...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 02 Května 2008, 13:19:37 »
.. (i když Kubuntu možná bude pomalejší)...
nene ;), uz to nejni jako driv a KDE nesosaji .. zato Gnome nejak ztraci disciplinu a zere prostredky vic nez je zdravo

Pavel Půlpán

« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2008, 13:22:18 »
Výhoda Slackware oproti Archu: skálopevná stabilita
Výhoda Slackware oproti Gentoo: neinstaluje se tejden
Výhoda Slackware oproti Kubuntu: není to bastl, ale kiss-like distro

honorguard

• Host
Re: Zkušenosti se Slackware
« Odpověď #6 kdy: 02 Května 2008, 13:33:56 »
Hele, ten tejden je strašně nadsazenej :-D. Já jsem Gentoo instaloval 4h. Původně jsem chtěl zkusit tu grafickou instalaci, ale ač se distribuuje na live Gentoo tak je naprosto nefunkční...
Arch mi nepřijde nestabilní... ono všechno závisí na tom jak se k tomu systému člověk chová. Na mém desktopu stačilo pustit compiz a k tomu hrát emulované hry a nestabilita a mrznutí byla na světě.

Jinak k tomu pomalému Gnome... vždycky jsem považoval Gnome za funkční prostředí s dostatkem programů, které je určené hlavně pro práci a rychlé, ale když jsem naposledy zkoušel Gnome, tak jsem byl zklamán. Krom toho že vzhled není nějak ohromující tak to bylo opravdu znatelně pomalejší. Rozdíl mezi rychlostí KDE a Gnome je opravdu znatelný... a s příchodem KDE4 s novým QT je ta prohlubeň ještě větší...

Pavel Půlpán

« Odpověď #7 kdy: 02 Května 2008, 13:38:45 »
Šak já sem ten tejden taky s nadsázkou kváknul. :D
Nicméně 4 hoďky jsou pro lidi, který rádi bootstrap bo aspoň emptytree fakt málo. 8)

Tou stabilitou systému u Archu jsem ani nemyslel tak stabilitu samotného softu, jakožto to, že při špatné konstelaci hvězd a jedný nepovedený záplatě... víš jak?! :D

honorguard

• Host
« Odpověď #8 kdy: 02 Května 2008, 13:46:43 »
aha :D xD xD
Hele, kámoši říkaj že jsem největší smolař na světě, takže špatný konstelace hvězd mám pořád na každym pc, ať je tam jakejkoliv systém, třeba i čistá instalace a jakýkoliv záplaty :D.

Pavel Půlpán

« Odpověď #9 kdy: 02 Května 2008, 13:47:54 »
Každej má sem tam slabší chvilku... ;D

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #10 kdy: 02 Května 2008, 13:54:54 »
Citace
aha  :D xD xD
Hele, kámoši říkaj že jsem největší smolař na světě, takže špatný konstelace hvězd mám pořád na každym pc, ať je tam jakejkoliv systém, třeba i čistá instalace a jakýkoliv záplaty  :D
Myslím, že máš silného konkurenta.. (mě)  ;D
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #11 kdy: 02 Května 2008, 15:27:48 »
on arch s rolling-update se cas od casu po aktualizaci rozsype, nastesti si vzdy dela fallback, takze se to da resit :)
jinak imho slack neni uplne distro pro bezne pouzivani, ale kazdemu vyhovuje neco jineho :)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

donny

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 04 Května 2008, 19:33:36 »
Citace
Výhoda Slackware oproti Archu: skálopevná stabilita
Arch provozuju dennodenně pár posledních měsíců a nikdy jsem neměl (narozdíl třeba od Kubuntu) sebemenší problém se stabilitou.
« Poslední změna: 04 Května 2008, 19:35:24 od Michal Donát »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.