Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace antiviru  (Přečteno 16448 krát)

menganito

• Závislák
Re: instalace antiviru
« Odpověď #25 kdy: 11 Dubna 2008, 13:17:39 »
Nie je to až tak nanič, ja som práve scanoval iPod a - našiel výrus, typ Win32-autrun[wrm]. Dostal som ho na 100% v škole kde som bal iPod nabíjať (v PC učebni)...

A je to asi pomerne nový kód, pred aktualizáciou ho nenašlo, po nej áno...

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
  • skill :: googllama
« Odpověď #26 kdy: 11 Dubna 2008, 13:39:52 »
na stránkách AVG je taky verze pro linux, akorát to mají udělaný ve dvou balíčkách, avg a avggui ;) je tam i návod na instalaci...
prostý user
...selským rozumem...

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #27 kdy: 11 Dubna 2008, 13:47:05 »
ad.1) neni nahodou trocha nesmyslne, testovat bezpecnost v Linuxu (jeste virovou) proprietalnim programem, ktery ma rootovska prava a vyrabi ho spolecnost, zabyvajici se viry ?? << vetsinu viru vyrobi na zakazku "antivirove" spolecnosti ..

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #28 kdy: 11 Dubna 2008, 13:52:18 »
no antivirus pri linuxe nie je zly...
poznam firmu co ma linuxy a pouziva NOD32 for linux hlavne na kontrolu posty a myslim, ze je to super vec

ja sam pouzivam Avast, ale to len tak zbezne pustim aby som si kukol, ze nemam ziadny virus :D

[edit]
ntz: nemozem suhlasit. su virusy, ktore skutocne robia oni, ale su len na testovanie aplikacie. realne virusi a trojske kone uz nie su ich zalezitost.
[/edit]
« Poslední změna: 11 Dubna 2008, 13:54:38 od wam]Spider007 »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #29 kdy: 11 Dubna 2008, 13:55:55 »
4 wam]Spider007 >>
nemam viry, nemam antiviry a snazim se vyhnount jakemukoliv proprietalnimu balastu, kterej bezi pod rootem !! << pokud bezi cokoliv proprietalniho s rootovskejma pravama, bere cela krasna myslenka o bezpecnosti a svobode za sve << howgh

zdravi ntz ;)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #30 kdy: 11 Dubna 2008, 14:10:11 »
ad.1) neni nahodou trocha nesmyslne, testovat bezpecnost v Linuxu (jeste virovou) proprietalnim programem, ktery ma rootovska prava a vyrabi ho spolecnost, zabyvajici se viry ?? << vetsinu viru vyrobi na zakazku "antivirove" spolecnosti ..
No konecne ma nekdo stejny nazor..Ze by jenom zavistive, frustrovane a iracionalni nazory PavleP?
« Poslední změna: 11 Dubna 2008, 14:11:45 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

chrosta

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 11 Dubna 2008, 19:24:57 »
Nie je to až tak nanič, ja som práve scanoval iPod a - našiel výrus, typ Win32-autrun[wrm]. Dostal som ho na 100% v škole kde som bal iPod nabíjať (v PC učebni)...

A je to asi pomerne nový kód, pred aktualizáciou ho nenašlo, po nej áno...

jasne :) ale jak to ohrozuje linux? ale souhlasim, ze bez uzitku to uplne nebude...

menganito

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 11 Dubna 2008, 20:28:47 »
nie, neohrozuje, ale keby som to pripojil do inej windows mašiny, henď po pripojení by na mňa vyskočilo pop up okno, v lepšom peípade reklama, v horšom nejaký deštruktívny kód, takže rozhodne sa nedá povedať, že Avast! pre Linux je nejaká chudobnejšia verzia, updaty databázy chodia často a threat odhalil spoľahlivo :)

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: 11 Dubna 2008, 21:17:36 »
No konecne ma nekdo stejny nazor..Ze by jenom zavistive, frustrovane a iracionalni nazory PavleP?
2PavelP já mám stejnej názor, divím se , že jsem to nikde neprezentoval... ???
prostý user
...selským rozumem...

Pavelp

• Host
« Odpověď #34 kdy: 11 Dubna 2008, 22:02:56 »
At koukam jak koukam, nikde zadny intelektulani vylev sve zcela jiste genialni osobnosti v tomto vlakne nevidim.
Ale kdyz uz jsem za klasika, prilozim si male polinko. Na viry a jejich vztah k Linuxu mam zcela specificky nazor, ktery jsem tu uz prezentoval a nebudu to opakovat. To, ze nekdo problematice ani zbla nerozumi, vsak neni trestne, takze se do budoucna zdrzim diskuse na toto tema. Verejny prislib.

karel kudrna

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #35 kdy: 11 Dubna 2008, 22:10:02 »
pavle nemusíš, bavíme se o virech, který se spouští bez kontroly uživatele(typicky windows) ne o rootkitech a podobným... ;)
a já tomu teda taky nebudu rozumět ::)
imho viry a jejich psychologický dopad na veřejnost hejbou kšeftem...
« Poslední změna: 11 Dubna 2008, 22:12:05 od karel kudrna »
prostý user
...selským rozumem...

chrosta

• Návštěvník
« Odpověď #36 kdy: 12 Dubna 2008, 02:07:29 »
nie, neohrozuje, ale keby som to pripojil do inej windows mašiny, henď po pripojení by na mňa vyskočilo pop up okno, v lepšom peípade reklama, v horšom nejaký deštruktívny kód, takže rozhodne sa nedá povedať, že Avast! pre Linux je nejaká chudobnejšia verzia, updaty databázy chodia často a threat odhalil spoľahlivo :)
no, o kvalitach avastu jsem nic nepsal :) v podstate by funkcnost techto antiviru mela byt stejna (mozna i lepsi - kdyz nemuze bezet nic, co by se pripadne snazilo testovat pritomnost antiviru). co mi prislo predevsim nestastne, bylo uvodni zadani diskuze:
Citace
...chtěl jsem si nainstalovat Avast! home, abych si otestoval, zda je Linux (mám Ubuntu 7.04) skutečně tak odolný proti virům...

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #37 kdy: 12 Dubna 2008, 07:56:04 »
Mne pripada, ako keby vam tie virusy v tom linuxe chybali...Co ste s toho windowcu tak zmagoreni, ze bez nich uz ani nemozete zit? :D
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Tomáš Karvay

• Aktivní člen
  • *
    • Tomáš Karvay
« Odpověď #38 kdy: 12 Dubna 2008, 08:42:38 »
Mne pripada, ako keby vam tie virusy v tom linuxe chybali...Co ste s toho windowcu tak zmagoreni, ze bez nich uz ani nemozete zit? :D
Naprostý souhlas..  ;D
Fujitsu Siemens Pi 3525, Ubuntu 10.10

menganito

• Závislák
« Odpověď #39 kdy: 12 Dubna 2008, 10:54:31 »
Keďže, ako sme sa zhodli, je Avast! aj v Linux verzii schopný a účinný antivírusový program, a keďže po takmer roku od inštalácie systému bez akejkoľvek ochrany sa nenašla žiadna infekcia, je možné povedať, že Linux je pomerne bezpečný, čo sa takejto pliagy týka.

hase: vírusy na Win (niektoré) sú fakt vtipné, napríklad so Sasserom som sa hoooodne pobavil :D :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.