Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace ovladacu pro Riva TNT2  (Přečteno 3989 krát)

Pitris

• Aktivní člen
  • *
Instalace ovladacu pro Riva TNT2
« kdy: 22 Dubna 2006, 18:28:41 »
Asi bych na tohle tema nemel zakladat nove vlakno, ale muj problem je ponekud specificky.

Presel jsem z Debianu na Ubuntu Dapper Drake a podobne jako predtim resim problem, jak naistalovat proprietalni ovladace pro kartu Riva TNT2.

Drive jsem stahl ovladace z nvidia serveru. Bohuzel ne nejnovejsi, ale byly to posledni, ktere tuto kartu podporovaly. Postup dle howto, vysledek- konflikt zarizeni.
Ovladace se nedarilo naistalovat pro konflikt s modulem rivafb. modprobe -r vsak tento modul nedokaze odstranit.

Situace v Dapperu.

Nvidia ovladace instaluji z restricted zdroju. Nikoli vsak glx-nvidia, ale glx-nvidia-legacy (v infu glx-nvidia je poznamka, ze TNT a TNT2 karty by mely byt podporovany prave v legacy).
Tedy mam nainstalovany balicek, spustim nvidia-glx-config enable, prikaz "v tichosti" probehne. Restartuji gdm, zadna viditelna zmena, jen ze openGL uz nebezi vubec - glxgears nenabehnou. Prepisuji v /etc/X11/xorg.conf nv na nvidia. Opet restart a Xka uz nechodi vubec.
Zkousim modprobe --list | grep rivafb a je tam a zase nejde odstranit. Abych rozchodil opet openGL alespon na puvodnich ovladacich, musel jsem preinstalovat Ubuntu. Odstraneni balicku nepomohlo.

HW: Duron 1.3GHz, Motherboard Syntax SV266A, Riva TNT2 AGP4

Otazky jsou dve:
1) Delam neco blbe resp. jak naistalovat nvidia driver?
2) Jak vypnout rivafb?

Dekuji

Vojtin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 22 Dubna 2006, 18:47:15 »
máš nainstalovaný toto?
linux-kernel-headers

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Dubna 2006, 18:53:09 »
To jsem zkousel, kdyz jsem driver instaloval stazeny s Nvidia serveru. Ubuntu balicek to ani nevyzaduje ani to nema jako "navrhuje".
Zkusim to, dekuji, ale co mam na Xkach zalohovat, abych to mohl dostat do puvodniho stavu i kdyz mi to zase selze. Staci /etc/X11/xorg.conf?

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #3 kdy: 24 Dubna 2006, 11:07:50 »

jojko

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 25 Dubna 2006, 20:43:27 »
Spustime terminal a napiseme:
sudo apt-get install nvidia-glx nvidia-glx-dev
sudo nvidia-glx-config enable
stlacit ctrl+alt+backspace

Moze sa stat ze pri prihlasovani do konta zamrzne linux neviem preco to robi staci resetnut pocitat a pojde to ako keby sa nic nestalo s tim rozdielom ze pojde open gl
Amd Sempron 2600+ 1.6Ghz 64 Bit, Asus K8N, 512Mb Ram DDR ECC Twin, Wdc 40Gb 8Mb Cache, Geforce 4 MX440 64Mb Ram. Mam rad Linux pretoze je ako moja priatelka vrtochiva a proste uzastna. Xite RT/Gnu Linux - Oficialny vyvojar.

Pitris

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2006, 00:01:45 »
Nakonec pomohlo instalovat nvidia-glx-legacy  (jak uz jsem uvedl vyse), ale hlavne se zbavit vsech nepotrebnych xserver-xorg-drivers. Ty byly v kolizi. Dekuji vsem za podnetne rady.

x-diablo

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Července 2006, 19:52:41 »
mám TNT2 PRO, a vůbec mi nechce naběhnout X s nvidia-glx-legacy už jsem vyzkouše snad vše co šlo odstranil jsem i XORG ovladače a bezvýsledně. Když jsem zadal nvidia-gl-config enable sice to zapsalo nějaký změny do xorg.conf, ale když jsem jej otevřel tak tam bylo něco jao ATI Radeon 9100 (7000)

ještě mám integrovanou graficou kartu SIS 650 se sdílenou DDR pamětí, nebylo by to lepší řešení po stránce kompatibility?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.