Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub  (Přečteno 1110 krát)

najtra

• Návštěvník
Grub
« kdy: 01 Května 2008, 15:14:31 »
Dobrý den,
na podzim minulého roku jsem si pořídil nové PC. Jelikož jsem už delší dobu provozoval linux (ubuntu) i na starším stroji nainstaloval jsem ho i na ten nový. Vše fungovalo bez větších problémů, ale o proti instalaci na starém PC jsem si všiml jednoho detailu. Grub na starém PC nabíhal rychleji než na tom novém. Abych to upřesnil při zapnutí starého PC vidím základní obrazovku s informacemi o zjištěném hardware(paměť, disky, klávesnice atd....), potom monitor přeblikne a je hned vidět menu GRUBu. Ovšem na novém PC je to trochu jinak. Mezi startovací obrazovkou a obrazovkou s menu GRUBu se objeví ještě jedno okno ve kterém je napsáno GRUB loading stage 1.5 asi po 2 až 3 sekundách se na další řádek vypíše GRUB loading, please wait a asi po jedné sekundě se zobrazí menu GRUBu. Tehdy už jsem hledal jestli někdo tento problém řešil, ale ani na googlu a ani tady na fóru jsem nic nenašel, a tak jsem to nechal být. Nedávno jsem však "flešnul" bios a hle chybka se zpravila. Radost ovšem neměla dlouhého trvání, protože při vypínání Win XP se zobrazila nějaká pitomá chybová hláška s disketovou jednotkou, která v novém PC vůbec není. Tak jsem vlezl do biosu zakázal jsem disketovou jednotku. Chyba ve winu se zpravila, ale vrátilo se delší nabíhání GRUBu.
Nevíte někdo jak by se toho dalo zbavit? ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.