Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: WINE - ukládání souborů  (Přečteno 1757 krát)

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
WINE - ukládání souborů
« kdy: 01 Července 2008, 11:06:57 »
Zdravím,
po přechodu pod Linux jsem si rozchodil pár oblíbených aplikací z Win. pod WINE. Když v těchto apl. vytvořím nějaký soubor, tak jde uložit, ale už nejde stejnou aplikací přeuložit (přepsat) - hlásí to zamknutý soubor a abych jej odemknul...
Přitom ukládám soubory v rámci uživatelské složky. Ve WINE jde přiřadit sdílené adresáře a disky, ale nikde tam není nic o přístupových právech...
Nějaký tip??

Dík Tom

(Ubuntu 8.04)

qUAKER

• Host
Re: WINE - ukládání souborů
« Odpověď #1 kdy: 01 Července 2008, 12:55:16 »
zkus tyhle příkazy ve tvé domovské složce:

sudo chmod -R 755 .wine
sudo chown -R tomik:tomik .wine

a taky nespouštíš doufám aplikace pod wine s právy roota?

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
« Odpověď #2 kdy: 01 Července 2008, 13:16:06 »
dík qUAKER - no, zkusím - jestli tomu rozumím dobře, tak mi to odemkne adresář .wine pro zápis..? Ale co když z Wine aplikací přistupuju na další disky, mountnuté přes nějaký adresář do uživatelské složky? Mohlo by pomoct totéž aplikovat na tyto adresáře??
Jinak z Lin. můžu zapisovat běžně a aplikace spouštím jako uživatel..

Tomiik

• Návštěvník
    • Polosvět
« Odpověď #3 kdy: 01 Července 2008, 23:11:00 »
Tak jsem to zkusil a je to stejné... I když nevím, jak to bylo předtím - teď mi z WINE jde zapisovat do vlastní složky, na Plochu a tak(to jsem předtím nezkoušel), ale ne do "přípojných bodů"...
Mám zkusit odemknout i je nějakým příkazem? Když jsou to v podstatě jen "zástupci"? Nebo nemůže být chyba v tom, že jsou to NTFS disky (Lin. apl. tam ale normálně zapisují..)??

T+

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.