Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ati sapphire HD3850 AGP 512DDR3  (Přečteno 2667 krát)

Seva

• Návštěvník
Ati sapphire HD3850 AGP 512DDR3
« kdy: 12 Května 2008, 01:37:13 »
Ahoj lidi, vcera sem si nainstaloval Kubuntu a netusim vubec jak nainstalovat ovladace na grafiku .. jsem na linux naprostej noob. tak bych potreboval nejak pomoct jak nakopat ovladace Ati sapphire HD3850 AGP 512DDR3 abych mohl prez WINE hrat hry windowsacky .. ;)
Diky :-)

misticjoe

• Návštěvník
    • Amiga CzechFansPage
Re: Ati sapphire HD3850 AGP 512DDR3
« Odpověď #1 kdy: 11 Června 2008, 22:58:41 »
vzhledem k tomu, že se chystám přejít z nVidie právě na tuto kartu (poslední možnost, jak ještě trochu zvýšit výkonc počítače na stávající desce), docela se přimlouvám o odpěď na tuto otázku někým kompetentním a zároveň popsání způsobu, jak provést výměnu, aby to ubuntu přežilo bez následků (postupovat jako ve win, tj. odinstalovat ovladače nvidie a při příštím načtení narvat ATI, nebo to je složitější?)...
AmigaOS, TOS, MacOS, DOS, Wins - to vše jsem pokořil...
Linux mi stále ale trochu uniká :-)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Ati sapphire HD3850 AGP 512DDR3
« Odpověď #2 kdy: 12 Června 2008, 10:18:12 »
Ahoj lidi, vcera sem si nainstaloval Kubuntu a netusim vubec jak nainstalovat ovladace na grafiku .. jsem na linux naprostej noob. tak bych potreboval nejak pomoct jak nakopat ovladace Ati sapphire HD3850 AGP 512DDR3 abych mohl prez WINE hrat hry windowsacky .. ;)
Diky :-)
Přes Správce ovladačů hardvare (v menu Systém->Nastavení) by u karet ATI mělo ztačit zaškrnout "nesvobodný ovladač". Např. mě se tato volba nabídla přes ikonku v oznamovací oblasti po instalaci Ubuntu sama. Pokud toto nezabere, zkuste postupy na této stránce: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu.

Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.